Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na radost obožavatelja

Sting se vraća u Zagreb, a poznato je i vrijeme i mjesto njegova koncerta

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/6
08.11.2021.
u 12:13

Sting je u zagrebačkoj Areni gostovao i krajem lipnja 2012. godine kada je također svirao svoje najveće hitove u originalnom izdanju

Sting se vraća u Zagreb! Jedan od najpoznatijih svjetskih pjevača dolazi u hrvatsku metropolu 21. ožujka sljedeće godine održati koncert u Areni u sklopu svoje My Songs turneje. Objavljeno je to kao nova vijest u povodu Stingove turneje. Prije Zagreba nastupit će u Sarajevu, Debrecenu, Budimpešti, Cluj-Napoci, Kaunasu i Rigi, a nakon Zagreba nastaviti prema Njemačkoj, gdje će nastupiti u Mannheimu. Prodaja karata kreće uskoro, navode organizatori koncerta Cherrytree Music Company, Live Nation i Charm Music. Karte će se moći kupiti već od petka 12. studenoga putem sustava Eventim.hr te na Eventim prodajnim mjestima.

Članovi Sting’s Fan Cluba imat će priliku pristupiti ekskluzivnim ulaznicama u pretprodaji na stranici www.sting.com od srijede, 10. studenoga. Turneja My Songs odvija se nakon objavljivanja istoimenog albuma sredinom 2019. godine. Počela je u La Seine Musicale u Parizu 28. svibnja, tek četiri dana nakon objavljivanja albuma te je trajala do 17. studenoga iste godine, nakon čega je nastavak odgađan za kolovoz 2020. pa onda i za 2021. godinu zbog pandemije, kao, uostalom, i brojni drugi slični događaji.

Kako se navodi i u priopćenju, Stingov koncert My Songs sadrži njegove najomiljenije pjesme napisane tijekom slavne karijere ovog 17-strukog dobitnika nagrade Grammy, kako s grupom The Police, tako i kao solo izvođača. Ako je suditi po koncertu u Budimpešti, doista jet tako. Sting je ondje izveo pjesme "Englishman in New York", "Roxanne", "Desert Rose", "Every Breath You Take" te brojne svoje druge hitove.

Sting je u zagrebačkoj Areni gostovao i krajem lipnja 2012. godine kada je također svirao svoje najveće hitove u originalnom izdanju, prije toga s filharmonijskim orkestrom u studenom 2010. Očito je da Sting ima emocije prema Hrvatskoj jer je i u pulskoj Areni gostovao 2000. te 2017. godine, prvi put na Brand New Dayu, a drugi put na turneji 57th & 9th. Ne zaboravimo i prošlo stoljeće kada je Sting u Puli svirao i 1997. godine na turneji Mercury Falling. Sada će u Zagrebu publika vidjeti Stinga uz električni, rock-ansambl koji uključuje Dominica Millera na gitari, Josha Freesea na bubnjevima, Rufusa Millera na gitari, Kevona Webstera na klavijaturama, Shanea Sagera na harmonici te Melissu Musique i Genea Noblea kao prateće vokale.

Specijalni gost Joe Sumner, inače Stingov sin, pojavljuje se na svim novonajavljenim datumima, pa tako i na zagrebačkom koncertu. Uskoro će stići i Stingov najnoviji album. The Bridge bit će objavljen u cijelom svijetu 19. studenoga i prikazati njegovu plodnu i raznoliku kantautorsku snagu. Napisan i snimljen u godini globalne pandemije, ova nova zbirka pjesama otkriva Stingova razmišljanja o osobnom gubitku, razdvojenosti, lockdownu i izvanrednim društvenim i političkim previranjima.

Kako navode organizatori koncerta, The Bridge predstavlja različite faze i stilove iz njegove karijere, a inspiraciju crpi i iz žanrova kao što su rock'n'roll, jazz, klasična glazba i folk. Zanimljivost je uz novi Stingov album i web TV serija On the Bridge koja je premijerno prikazana nedavno te nudi intiman uvid u svakodnevni život poznatog glazbenika koji se priprema za predstavljanje svojeg novog albuma. Nove epizode ove serije prikazuju se svakog utorka u 13 sati na Stingovoj web-stranici Sting.com za članove fan cluba, a dan poslije i za širu publiku.

Cijene ulaznica za novi zagrebački koncert: stajanje I 550 kn, stajanje II 360 kn, tribina dolje I 560 kn, tribina dolje II 390 kn, tribina dolje III 320 kn, VIP loža 830 kn, sjedala u prvim redovima 830 kn.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:48 08.11.2021.

Dobro nam (ponovno) doša', Gordone. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije