Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Samo da je zdravlja, ostalo će već Oliver sam!

Oliver danas slavi u krugu obitelji, a 15. prosinca s publikom
07. prosinca 2017. u 07:07 9 komentara 2661 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Veliki Oliver Dragojević danas slavi svoj 70. rođendan. Iako je legendarnom Splićaninu nedavno dijagnosticiran karcinom pluća, on nije klonuo duhom te će u povodu svog rođendana održati koncert u Spaladium Areni u Splitu 15. prosinca. Na koncertu će nastupati Zagrebačka filharmonija, zbor Izvor, Gibonni, Dupini, Stjepan Hauser i Oliverov dugogodišnji prijatelj Tedi Spalato koji nam je otkrio što možemo očekivati na rođendanskom koncertu.

"Oliverovih 70" Oliver: Znam da će se ponoviti priča gdje ćemo opet nekamo letjeti

Emocije i radost

– Bit će to prava proslava. Gledatelji će uživati u prekrasnoj glazbi hrvatske vokalne legende, druženju, emocijama i radosti. Iako mu je danas rođendan, mi ćemo proslavu čuvati za 15. prosinca – rekao je Tedi. Splitske glazbenike Tedija Spalata i Olivera Dragojevića vežu brojne uspomene, a Tedi je u njemu pronašao uzor, stoga ne čudi što je upravo njega Oliver pozvao da bude dio njegova koncerta.

– Mi smo bili susjedi, stanovali smo u istoj ulici. Ja sam još bio momčić kada sam počeo dolaziti tamo gdje su dečki igrali bilijar i tamo upoznao Olivera. Tada mi je rekao: “Ti, mali, isto pivaš” i pozvao me k sebi. Počeli smo skupa svirati i meni je to bio veliki poticaj da se počnem baviti glazbom. Puno toga sam, kako se kaže, pokupio od njega. Ne mogu uopće zamisliti kako bi izgledao moj životni put da nije bilo Olivera – prisjetio se Tedi.

– U to doba kući bi me vozio u svom plavom Citroënu. Zamislite kako je meni tada bilo voziti se s tako velikom zvijezdom. Poslije mi je postao dobar prijatelj. Često smo zajedno nastupali, pjevam njegove pjesme i upoznao sam njegovu obitelj. Zahvaljujući njemu, imam bezbroj lijepih uspomena – zahvalan je Tedi Spalato.

Za svoj rođendan Oliver je zasigurno primio bezbroj želja, a vjerojatno se najčešće spominju one vezane za zdravlje.

– Najprije mu želim zdravlje! Ovo sve drugo on će učiniti za sebe. Njegova je životna radost glazba i ona je uvijek na prvom mjestu. Kada ne pjeva naglas, pjeva u sebi. On je satkan od glazbe i ona ga činim sretnim – rekao je Tedi.

Pisama će biti

Sudeći prema posljednjoj presici koja je održana u povodu koncerta, Oliver se također, baš kao uvijek dosad, veseli nastupu.

– Ja ko ja, družim se čitav život s talentiranim ljudima… Ovaj će put to biti s dragim gostima i pjevački aktivnom publikom. Čini mi se da će biti lipo, to je 70 godina navršenih, veselim se! A pisama će biti, mi dodamo jednu, pa oduzmemo dvije, na kraju opet dodamo tri pa smo najzad na 28 pjesama – izjavio je Oliver na presici.

1 / 25
oliver
Oliver Dragojević Bolest Oliver: Treba biti psihički jak, a ja sam emotivno slab Oliver Dragojević Humanitarni koncert Prvi nastup Olivera nakon objave bolesti: Izveo Ključ života i dobio najveći pljesak Oliver uz čeliste pjeva "Lipa moja" Bolest Oliver: Idem na pretrage, odlično se osjećam
VIŠE PUTA ZABRANJENI
Masoni su u Hrvatsku došli u 18. stoljeću, a trenutno ih je 800
Valamar
Dobar posao u Valamaru
Ako volite ljude, kao animator u hotelu uopće nemate osjećaj da radite. To je posao mojeg života
  • Avatar Tito Svetinja
    Tito Svetinja:

    Olivere,sretan ti rođendan i da nam poživiš još dugo.Da opet zapjevaš onu tvoju iz prošlosti...."Tito i Prva proleterska brigada".

  • nemirno more:

    sretan ti rođendan legendo,da nam poziviš još dugo,dugo...