Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zgrožen sam'

Radu Šerbedžiju napali zbog objave na godišnjicu genocida u Srebrenici, on se opravdao

Rade Šerbedžija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
14.07.2020.
u 08:27

"Ja sam čovjek koji uglavnom ne gleda televiziju, jako neredovito čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mjesecu, naročito kada radim", napisao je Šerbedžija i dodao da je, naravno, protiv zločina.

Rade Šerbedžija na svom je Facebook profilu podržao prosvjede u Beogradu, a neki su mu pratitelji zamjerili što je to napravio na godišnjicu genocida u Srebrenici. Glumac i glazbenik zbog toga se sinoć ponovno oglasio na društvenim mrežama i odgovorio na zamjerke.

Rade Šerbedžija
1/19

"Danas sam tek stigao ponovno otvoriti Facebook i vidio sam zamjerke što sam svoju poruku podrške mirnim demonstracijama u Beogradu poslao baš na dan obilježavanja strašnoga zločina i genocida koji je počinjen u Srebrenici. Ja sam čovjek koji uglavnom ne gleda televiziju, jako neredovito čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mjesecu, naročito kada radim", napisao je Šerbedžija i dodao da je, naravno, protiv zločina. 

Foto: Daniel Pavlić
"Jednostavno nisam znao da je prekjučer bio dan kojim se obilježavalo sjećanje i žaljenje zbog tog stravičnog zločina. Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vrijeme, koje se diči napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin... S datumima loše stojim, ali nije bit u datumu nego u onome što čovjek nosi u sebi i kako svaki dan u godini djeluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. A sigurno je da trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac... I još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati... Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevaziđu, da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje", napisao je Šerbedžija. 

 

"Sada snimam na Brijunima s Lenkom i prijateljima scene iz našega Kralja Leara za dokumentarno-igrani film o Kralju Learu i naših 20 godina Ulysses teatra. Ali evo vam i šaljem jedan veoma stari video koji mi je moj dragi prijatelj poslao iz Beograda da me podsjeti što smo radili '96 godine kada je narod bio na ulicama Beograda... 'samo polako, mirno i nikako drugačije'... nadam se da će doći neki bolji dani za Srbiju!" napisao je glumac. 

Ključne riječi

Komentara 103

BE
berija
08:41 14.07.2020.

1996. ste prosvjedovali jer ste izgubili rat. Zašto niste prosvjedovali 1991? Hajde se ti lijepo opij pa zapjevaj po šumama i gorama a možda te ponese i na sprem'te se, sprem'te.

KO
Kopreinitz
09:03 14.07.2020.

Rade, znamo te poznamo te, tko te nezna skupo bi te platio, ti si GLUMAC i kad ne glumis.

VE
verica2
08:42 14.07.2020.

Nije mi jasno na temelju čega čovjek koji "uglavnom ne gleda televiziju, jako neredovito čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mjesecu" daje podršku demonstracijama. Kako uopće može zaključiti o čemu je riječ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije