Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanna Marin

Problematična bivša premijerka se razvela: Prijateljice se fotkale u toplesu, tulum joj uništio karijeru

Foto: Instagram
1/11
17.01.2024.
u 22:40

Bivša finska premijerka Sanna Marin službeno se razvela, a mi smo se prisjetili njezina predsjedničkog mandata.

Bivša premijerka Finske Sanna Marin službeno se razvela od Markusa Raikkonena. Razvod između 38-godišnje brinete i njezina, sad već bivšeg supruga okončan je u ponedjeljak na Okružnom sudu Piranama, izvijestio je finski list Yle. Ako se prisjetimo, prije osam mjeseci par je podnio zahtjev za razvod, a za medije su objavili i zajedničku izjavu. - Zahvalni smo na 19 zajedničkih godina i našoj voljenoj kćeri. Ostat ćemo najbolji prijatelji - objavila je Sanna na svom Instagramu profilu,, a istu je objavio i Markus. 

Marin i Raikkonen zajedno imaju i petogodišnju kći, vjenčali su se 2020. godine. - Zajedno smo proživjeli našu mladost, zajedno smo ušli u odraslu dob i zajedno smo odrasli u roditelje naše drage kćeri - napisala je na svojem Instagram profilu Sanna nakon vjenčanja u kolovozu 2020. godine, a zajedno su bili tri godine u braku. 

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, Marin je odstupila s mjesta predsjednice Socijaldemokratske stranke u nadi da će tako skrenuti pozornost sa svojeg privatnog života nakon što je četiri godine bila na čelu stranke i bila pod budnim povećalom javnosti. Kad je 2019. preuzela dužnost, postala je najmlađa premijerka na svijetu. 

No, nakon poraza na izborima Sanna Marin snažno je obranila svoje pravo na privatnost, kritizirajući "nerazumno i potpuno prenapuhano" izvještavanje medija o njezinom tulumarenju za vrijeme mandata. No, prema svemu što se događa u medijima čini se da je publicitet navika koje se teško otresti. Tako su finski, ali i svjetski, tabloidi intenzivno pratili njenu „svjetsku turneju“ koja je obuhvatila reviju Victorije Beckham na Tjednu mode u Parizu, predavanje u Los Angelesu i ručak s glumicom Sharon Stone, a sve je marljivo pratila Marinina služba za društvene mreže. Na Tjednu mode u Parizu je zauzela glavno mjesto na reviji Victorije Beckham - u jednoj od VB-jevih haljina vrijednoj više od 1000 funti. Tada je podijelila niz glamuroznih selfieja iza kulisa A-liste eventa na kojem su bili Kim Kardashian, Kris Jenner, Pamela Anderson, David Beckham i Eva Longoria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Kako su pisali engleski tabloidi - „s jarko crvenim ružem i modernom haljinom s drapiranim mini rukavima Victoria Beckham od £1024, Sanna se više doimala kao influencerica nego kao političarka". A novinski kolumnisti u Finskoj sugerirali su da se iz političarke pretvara u slavnu osobu. “Nevjerojatnom brzinom, Marin je postala osoba koja blista pod jakim svjetlima najvećih svjetskih gradova”, napisao je tabloid Iltalehti. Helsingin Sanomat, druge novine, objavile su reportažu samo o Mercedesu E-klase koji je dovezao bivšu premijerku na Tjednu mode u Parizu.

“Možda njen prebjeg od vođe radničke klase u društvene krugove koji lavovski gledaju na potrošnju naglašava ciničan pogled na političko predstavljanje ‒ politika se koristi za promicanje osobnih interesa, a ideološka retorika samo je taktika”, napisala je Johanna Vuorelma, politička sociologinja sa Sveučilišta u Helsinkiju na mreži X.

Mutna granica između osobnog i javnog bila je značajka i same njene političke karijere. Kao premijerka često je miješala to dvoje, govoreći u jednom ženskom časopisu o poteškoćama u usklađivanju svog posla s brigom o djeci. Pozvala je novinara da igraju košarku u njezinoj službenoj rezidenciji. U svojoj posljednjoj godini na vlasti dospjela je na naslovnice s procurjelim fotografijama njezinog stila života izvan dužnosti. S dvije njezine prijateljice koje su pozirale za fotografiju u toplesu u jednom od ureda premijerke. Od tada su mediji pratili njezin razvod, pojavljivanja na festivalima i druge aspekte njezina života, što ju je navelo da se požali na takav pristup medija prema njenom životu.

VIDEO: Matija Vuica: 'U tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno'

Komentara 4

ST
stomiovotreba
15:45 18.01.2024.

Uvela je Finsku u NATO, pa su je Engezi onda bogato nagradili. Jednostavno.

RE
redalert
02:31 18.01.2024.

To je političarka projekt. Dovedena na vlast i napravila sve što su ti koji su je doveli tražili da napravi. Nikada nije radia za narod nego za interesne skupine. Za to je nagrađena dobrim poslom jer i zapad ima svoju vrstu uhljeba

ZA
zagabria5
00:28 18.01.2024.

To su te premijerke poput nje i Annalene koje u pauzi između dva tulumarenja izjavljuju da smo u ratu. I onda opet na tulum a narod neka ratuje. E nećeš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije