Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Metode mršavljenja

Poznati Hrvati koji su izgubili kilograme: Jedni vježbaju u vakumskoj kapsuli, drugi se kunu u ovu dijetu

Foto: Instagram
1/12
29.05.2023.
u 07:45

Kolinda Grabar Kitarović, Danijela Dvornik i Goran Navojec, samo su neki od poznatih Hrvata koji su odlučili progovoriti o svojoj borbi s kilogramima i podijeliti metode koje su se pokazale uspješnim

Poznate Hrvatice, ali i Hrvati skloni su promoviranju zdravog života, ali i pokazivanjem gubitka kilograma na društvenim mrežama. Kolinda Grabar Kitarović (55), Minea (45), Ana Begić Tahiri (43), Danijela Dvornik (56), Goran Navojec (52) i Nina Badrić (50) redovno sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama dijele svoje rutine vježbanja, ali i recepte za zdravu prehranu. Osim na online platformama, zvijezde vole pokazati rezultate svog truda na raznim događanjima. Tako je Minea zasjala na drugoj večeri modne platforme Atelier i pokazala zavidnu liniju u rozoj šljokičastoj trenirci. 

- Poznata sam po tome da variram s kilama gore-dolje i, kada dođem do tog nekog maksimuma, znam da se moram dovesti u red - rekla je i dodala da redovito ide u teretanu, ali i da veliku pažnju pridaje prehrani, koja se, kako kaže sastoji od mesa, salata, povrća i juha, prenosi 24 sata. Podijelila je i tajnu koja se krije iza njene vitke linije.

- Od rujna prošle godine krenula sam na vježbanje u vakuumskoj kapsuli, a uz to još dodatno treniram - objasnila je voditeljica. Vakuumska kapsula jedna je od novijih metoda treniranja. Radi se o spravama za vježbanje poput bicikla i trake za trčanje, ali zahvaljujući vakuumu dolazi do dodatnog izgaranja masti. Nešto tradicionalniji način gubitka kilograma izabrala je Danijela Dvornik, koja se godinama borila s viškom kilograma te se čak podvrgnula estetskim operacijama ne bi li oblikovala tijelo. Međutim, pronašla je rutinu koja joj najviše odgovara i u potpunosti se posvetila teretani i zdravoj prehrani. 

- Non-stop sam u teretani, nekad vježbam sama, nekad s trenerom i pazim na prehranu. No nisam 24 sata na dan usredotočena na skidanje kilograma. Vježbam jer mi to odgovara, ljepše mi prođe dan - ispričala je Danijela za Story.hr

Osim rigoroznih treninga, ova 56-godišnjakinja veliku pažnju pridaje svojoj prehrani. Često na društvenim mrežama dijeli recepte za brza, ali zdrava jela te zdrave inačice mnogima omiljene hrane, poput bijelog kruha. Njenim primjerom vodila se i pjevačica Nina Badrić koja je smršavila čak 20 kilograma. U potpunosti je promijenila vrstu hrane koju konzumira kako bi pobijedila u borbi s kilogramima. Inspiraciju za plan i program prehrane uzela je od srpskog tenisača Novaka Đokovića

- Prestala sam jesti meso i dogodile su se velike promjene u organizmu. Konačno sam zadovoljna kilažom i puno se bolje osjećam - kazala je Nina za 24 sata. Danas se njena prehrana sastoji samo od zdravih namirnica, pa je tako osim mesa, pjevačica iz svojeg menija izbacila gazirana pića i slatkiše, a prema njenim riječima, tjesteninu je svela na minimum. Međutim, ako se zaželi slatkog, pojede nekoliko kockica tamne čokolade.

- Povrće jedem neograničeno. Salate su obavezne uz svaki moj obrok jer su odličan antioksidans. Jedem voće svaki dan, ali umjereno. Jedem i juhe od povrća. One mi odgovaraju jer me zasite - ispričala je prilikom gostovanja u showu kod Dalibora Petka. Na društvenim mrežama se pohvalila količinom energije koju ima otkad je promijenila navike.

- Od kada se ovako hranim, moje tijelo je u balansu, koža i kosa su sjajni, a snage i energije imam milijun puta više u odnosu na sve prijašnje godine kada nisam razmišljala toliko koje namirnice unosim u sebe - pohvalila se. Pjevačica nije jedina kojoj je promjena načina prehrane promijenila život. Naime, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (55) uvjerila se u učinkovitost liposukcijske dijete u kojoj se doručak i ručak zamjenjuju proteinskim shakeovima raznih okusa uz dodatke prehrani. Stresan posao i manjak vremena za vježbanje i zdravu prehranu, samo su neki od uzroka sakupljanja kilograma kod bivše predsjednice, ali otkad se prestala baviti politikom, promijenila je navike, prenio je Story.hr. Danas se ne nalazi u centru pozornosti samo zbog svojih odjevnih kombinacija, već i zbog vitke linije. Međutim, promjena prehrane ne donosi uvijek rezultate kakvima se nadamo. Tako se kod istaknutog glumca Gorana Navojca, dijeta pokazala neuspješnom.

VEZANI ČLANCI 

- Stalno sam na dijeti, ali već se pokazalo da mi dijeta ne može ništa. Nekoliko puta sam jako puno kila morao skinuti radi posla, a kako brzo ode, tako se, nažalost, još brže vrati - ispričao je za Gloriju. 

Tada se prisjetio da je za ulogu u filmu 'Vukovar se vraća kući' izgubio 16 kilograma u samo mjesec dana, ali malo tko je to primijetio kod njega. No, na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu pokazao se u znatno drugačijem izdanju. Promijenio je frizuru, pustio je da mu kosa bude malo duža, a vitkom se linijom vratio u mlađe dane, prenio je RTL. Njegova kolegica Ana Begić Tahiri, također se izgledom vratila u mlađe dane, a prema nekim komentarima na društvenim mrežama, danas izgleda čak i bolje nego prije. Ova 43- godišnjakinja, ne krije da je u prošlosti imala problema s kilogramima, ali i zdravljem te je bilo nužno da promijeni stil života. Otvoreno je progovorila o zdravstvenim problemima tijekom gostovanja u emisiji 'Zdravlje na kvadrat' Nove TV.

- Nisam bila dobro jedno dvije godine. Mada su mi rekli, kad uđeš u 40-e, to ti je najljepši period života. Meni se dogodilo suprotno. Bila je bolest u pitanju - ispričala je glumica. Kasnije je u intervjuu za Tportal ispričala kako održava svoju vitku liniju.

 - Morala sam sve resetirati i naći novi pristup svemu, pa tako i tome. Dijeta je prošla 100 posto i sve je to nakratko upalilo… To više ne prakticiram, tako da mi je sada prvo zdravlje, onda i s time ravnoteža i balans u svemu - objasnila je. Na kraju krajeva, svako tijelo reagira drugačije i potrebno je naći ono što vama najviše odgovara. 

VIDEO: Goran Bare koncertom zapalio splitske Gripe 

Komentara 2

DU
Deleted user
07:51 29.05.2023.

svi koji puno jedu i piju alkohola su debeli..a oni koji to rade u manjim kolicinama su prosjecno debeli....te dijete su varala baba đavla...gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije