Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SFF

Poznata fotografkinja u Sarajevu: Izložba radova sa svjetski poznatim zvijezdama

Foto: Promo
1/3
08.08.2019.
u 22:30

Jedna od posljednjih suradnji koje je imala bila je ona na novom filmu Martina Scorsesea, 'Irac', s kojim surađuje posljednjih 25 godina.

Ususret 25. godišnjice Sarajevo Film Festivala, prošlogodišnja članica žirija, fotografkinja Brigitte Lacombe, izložit će 40 fotografija velikog formata nekih rijetkih i intimnih trenutaka.

Crno-bijele, kao i fotografije u boji, uramljene su u ramove od orahovog drveta koje je posebno za ovu izložbu izradila jedna bosanskohercegovačka tvrtka, što je bila želja umjetnice. Naime, prošle je godine ostala oduševljena namještajem koji ta tvrtka proizvodi od drveta, pa je za svoje fotografije naručila upravo njihov dizajn.

Te fotografije rezultat su njezine dugogodišnje suradnje s brojnim poznatim filmskim autorima, dajući novi pogled na kinematografiju. Lacombe je karijeru u filmskoj industriji započela 1975. godine, a prvi veći projekt bio joj je na setu filma 'Svi predsjednikovi ljudi', Alana J. Pakule. Ubrzo je pozvana i na set filma 'Bliski susreti treće vrste', poznatog redatelja, Stevena Spielberga.

Foto: Arena Hospitality Group

Ostali redatelji s kojima je surađivala su Martin Scorsese, Alejandro González Inárritu, Mike Nichols, Anthony Minghella, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Lynne Ramsey i Wes Anderson. Portretirala je i poznate glumce tijekom snimanja, a neki od njih su Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Isabelle Huppert, Joaquin Phoenix.

Jedna od posljednjih suradnji koje je imala bila je ona na novom filmu Martina Scorsesea, 'Irac', s kojim surađuje posljednjih 25 godina. Premijera filma u kojem glume vrhunski glumci kao što su Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci i Anna Paquin, održat će se na jesen.

Izložba fotografija, snimljenih u razdoblju od 1975. do 2017. godine, samo je dio umjetničkog rada Brigitte Lacombe i nudi novi, osobni pogled na suvremenu kinematografiju. Otvorenje izložbe biti će u subotu, 17. kolovoza, a razgovor s umjetnicom dan nakon, u 17.30.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije