Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na twitteru

Popularni show predvidio rusku invaziju: 'Vrlo sam tužan što moram reći da to nije bilo teško'

Foto: Screenshot
1/6
26.02.2022.
u 23:00

Radi se o epizodi 'Simpsona' imena 'Simpsom Tide' u kojoj Homer slučajno ispaljuje kapetana podmornice u ruske vode tijekom vojne vježbe. Taj događaj, na ekranu, je potaknuo tek obnovljeni Sovjetski Savez da rasporedi trupe i tenkove na ulice te oživi Berlinski zid.

Kultni show 'Simpsoni'  svojim je epizodama više puta predvidio ishode Super Bowla i drugih važnih događaja. Korisnici društvenih mreža prisjetili su se isječka jedne epizode iz 1998. godine zbog koje misle da je popularni show predvidio i rusku invaziju na Ukrajinu.

Radi se o epizodi imena 'Simpsom Tide' u kojoj Homer slučajno ispaljuje kapetana podmornice u ruske vode tijekom vojne vježbe. Taj događaj, na ekranu, je potaknuo tek obnovljeni Sovjetski Savez da rasporedi trupe i tenkove na ulice te oživi Berlinski zid. Ova nagađanja ljubitelja serije potvrdio je i producent Al Jean na Twitteru.

- Vrlo sam tužan što moram reći da ovo nije bilo teško predvidjeti - napisao je. 

U intervjuu za Hollywood Reporter otkrio je kako je došao do ovog predviđanja.

- Mrzim o tome pričati, ali rođen sam 1961. godine, tako da sam 30 godina života proživio s aveti Sovjetskog Saveza. Za mene je ovo nažalost više norma nego predviđanje. Samo smo mislili da će stvari krenuti loše - objasnio je.

- Povijesna agresija zapravo nikad ne nestaje i morate biti super oprezni. 1998., kada je ovaj isječak emitiran, bio je to možda zenit američko-ruskih odnosa – dodao je.

Inače, Simpsoni su a emitiranjem započeli 1989. godine te se trenutno emitira 33 sezona. Al Jean radio je na 20 sezona, odnosno od 13. pa sve do danas, a surađivao je i na trećoj i četvrtoj sezoni. 

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu kategoriji TV osoba godine

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije