Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večera za 5

Poduzetnik Tino za svoja jela nije dobio puno pohvala: Hrana nije bila na nivou koji sam očekivala

Foto: RTL
1/4
27.11.2023.
u 19:18

Pripravu večere Tino je započeo desertom kojeg je nazvao 'Slatki mrkvići'. Radilo se o slatkoj mrkvi, datuljama i čokoladi - desert iz veganskih snova, koji se na kraju hladi

Poduzetnik Tino Prosenik otvorio je prvi dan ovotjedne 'Večere za 5'. Za svoju vegansku večeru dobio je 27 bodova! Atmosferu su gosti pohvalili, no hrana je, rekli su svi, mogla biti puno bolja. "Smatram da se Tino mogao više potruditi i ovo je najbolje što mogu dati", objasnio je svoju sedmicu Matei. Istu ocjenu dali su i Sandy i Nikolina, a svega 6 bodova udijelila je domaćinu Gordana. "Domaćin i atmosfera su bili lijepim ali hrana nije bila na nivou koji sam očekivala", zaključila je Gordana. 

Pripravu večere Tino je započeo desertom kojeg je nazvao 'Slatki mrkvići'. Radilo se o slatkoj mrkvi, datuljama i čokoladi - desert iz veganskih snova, koji se na kraju hladi. Uslijedila je priprema predjela nazvanog 'Chillynut'. Sandy je prognozirao da će Tino ponuditi ekipi paštetu od buternut tikve, no Tino je zapravo spravio ukusnu, gustu juhu. Za kraj - sve je zaključio pripravom glavnog jela - 'Žutih bombica'. Koristio je zamjenu za meso, dodao nutritivnog kvasca i slanutka te time punio paprike, zapekavši ih s veganskim sirom. 

Nikolina, Gordana, Matei i Sandy uskoro su se upoznali, a potom ih je Dino dočekao prigodnim aperitivima - alkoholnim i bezalkoholnim. Piće od đumbira i naranče i transilvanijska palinka bili su Tinova ponuda za goste, a većina se odlučila za potonju varijantu. "Mislim da domaćin nije imao tremu, bio je baš opušten, odavao je dojam da mu je drago što smo došli i što ćemo se družiti večeras", komentirala je Nikolina doček. "Ponuda aperitiva je bila odlična, jedan alkoholni, drugi bezalkoholni, mislim da je odlična kombinacija", dodao je Sandy. "Pio sam bezalkoholnu varijantu da me ugrije i otvori apetit", zaključio je Matei o aperitivima. 

Uslijedila je ljuta juha od muškatne tikve. "Izgled predjela bih malo promijenio, juha je bila pregusta. Priču je podignuo kelj, no struktura je bila upitna", komentirao je Matei. "Kelj je bio ugodno iznenađenje na juhi", dodala je Nikolina. "Predjelo je bilo ukusno, no prevladao je okus češnjaka", zaključio je Matei, a Nikolinu je, pak, juha podsjetila na kašicu.

Glavno jelo - 'Žute bombice', Tino je poslužio uz pire od batata i povrće sa strane. "Možda se moglo više dekorirati", komentirao je izgled glavnog jela Matei. "Sve je bilo fino začinjeno, samo mi je na salati nedostajalo preljeva", dodala je Nikolina. Zaključio je Tino svoju večeru desertom 'Slatki mrkvići'. Prvi je to Tinov desert ikad pa je bio presretan što je isti uspio. "Izgled deserta bio je dobar", komentirao je Sandy. "Ako mu je to prvi desert ikad, skidam kapu, imao je jako dobar recept", dodala je Nikolina. "Okus deserta bio je kao jedna velika, zbijena palačinka s preljevom gore", dodao je Sandy. Gordana je, pak, otkrila da ne voli čokoladu. Kao iznenađenje, ekipi je za kraj poklonio iznenađenja - košarice s povrćem vlastite proizvodnje.

"Uživajte u povrću i kuhajte koliko god možete", poručio je Tino, a ekipa se oduševila. Za kraj, stručnjak za gastronomiju Rene Bakalović gostovao je kao iznenađenje Tinovoj večeri. "Bilo ga je zanimljivo vidjeti i čuti", komentirao je Matei gosta iznenađenja. "Svi ga znamo s ekrana, koje je poznato po svojim kulinarskim emisijama i prilozima", zaključila je Nikolina. 

VIDEO Sandra Perković otkrila detalje vjenčanja: 'Možda Edis uzme moje prezime'

 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
marijanka
20:32 27.11.2023.

Najbolji su mi ovi vegererijanci.Pa sto to spektakularno mozes napraviti od zelenjave Vidjet cemo sto ce oni napraviti .Za moj pojam vecera je bila sasvim ok ,jedino juha malo pregusta.Ali ocjena 7 je ponizavajuca.Sramite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije