Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačko RockOff 2015

Ove godine najbolji izvođač je Gretta!

Karlovačko rockoff festival
Foto: PR FOTO
1/6
12.10.2015.
u 12:39

Iako su vrhunske nastupe imali i Barbari, Judette, The Hunting Dogs i Ante Cash, Gretta je osvojila nagradu žirija za ukupni dojam benda na RockOff-u 2015

Osmomjesečna potraga za pobjednikom ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala sinoć je završena. Pet superfinalista još  jednom se sjajnom svirkom predstavilo u punom klubu Shock Show Industry D'Katran i ponovo dokazalo da različitim glazbenim izričajima mogu doprijeti do šire publike.

Iako su vrhunske nastupe imali i Barbari, Judette, The Hunting Dogs i Ante Cash, Gretta je osvojila nagradu žirija za ukupni dojam benda na RockOff-u 2015.

– U prve četiri večeri Karlovačko RockOff festivala u Katranu vidjeli smo kremu mlađe domaće rock scene i nakon odgledanih koncerata bilo je potpuno jasno da žiriju neće biti nimalo lako izabrati pet superfinalista. Dapače, povećali smo i broj nagrada, ali niti to nije bilo dovoljno da se honoriraju svi koji to zaslužuju. Petoro ovogodišnjih pobjednika svaki u svome žanru primjeri su najuzbudljivije nove rock glazbe kod nas, od već poznatih Grette i Ante Casha koji su na pragu masovne popularnosti, preko hrabrih umjetničkih diverzija Barbara i  The Hunting Dogs, do potencijalno komercijalnih novih imena poput Judette. Podjelom nagrada nastojali smo  zahvatiti što širi stilski spektar. Sve koji nisu ušli među pobjednike pozvali smo da se prijave na festival i iduće godine, jer je zaista velik priliv odličnih glazbenika, a nagrada je bilo samo pet. Budući je glavna praktična namjera Karlovačko RockOffa da se rock glazbenici predstave što široj javnosti i medijima, do idućeg ljeta svi koji nisu među nagrađenima nastupit će kao gosti na velikim koncertima prvoligaških domaćih rock izvođača. Nagrada RockOff žirija – Gretta „Sjaj“ - nagrada za ukupni dojam benda na RockOff-u – izjavio je Hrvoje Horvat, predsjednik žirija,

Finalisti su nagrađeni u sljedećih pet kategorija:

Nagrada HDS-a za autorsku pjesmu – Judette „Rio“

Nagrada HDS-a i portala Muzika.hr za glazbenu inovativnost – The Hunting Dogs – „Petrha“

Nagrada HDS-a za najemitiraniju pjesmu – Ante Cash, „Vakula“

Nagrada HGU-a za izvedbu – Barbari „Biserje pred svinje“

Gretta je osvojivši glavnu nagradu osvojila i 100 sati snimanja i produkcije u studiju, snimanje singla, videospota, 6-10 nastupa uživo, savjete stilista, vođenje društvenih mreža benda, te gostovanje na koncertu Vatre 23.10. u zagrebačkom Domu sportova.

Nakon proglašenja pobjednika, dečki iz Grette bili su odlično raspoloženi:

– Iznenađeni smo, iako smo se nadali pobjedi. Jako smo sretni. Svaka čast na Karlovačko RockOffu kao konceptu festivala za najteži dio festivala bez sumnje je bio period između tonske i nastupa jer se spremaš cijeli tjedan, pun si energije i pozitivne vibre i hoćeš što prije sve ostaviti na bini. Veselimo se uz ostale nagrade naravno i nastupu u Domu sportova. Pripreme za taj nastup počele su još prije 11 godina. Nadamo se da će nam pobjeda na Karlovačko RockOffu donijeti širu publiku, više svirki i jaču medijsku pozornost – podršku mladim bendovima. Definitivno je potrebno više takvh inicijativa.

Za nagrađenu autorsku pjesmu od strane HDS-a, Judette su osvojili 10 studijskih sati, rad sa profesionalnim producentom, 6-10 nastupa uživo, produkciju video spota, vođenje društvenih mreža benda i savjete stilista.

Najemitiranija pjesma "Vakula" Anti Cashu donijela je snimanje spota i singla sa profesionalnim HDS i portal Muzika.hr za glazbenu su inovativnost nagradili bend The Hunting Dogs omogućivši im producentom snimanje videospota.

Barbari su oduševili izvedbom, te su od strane HGU-a osvojili istoimenu nagradu koja im omogućuje 10 studijskih sati, rad sa profesionalnim producentom, 6-10 nastupa uživo, produkciju videospota, vođenje društvenih mreža benda, savjete stilista i profesionalno fotografiranje benda.

Još jedna novost ove godine su i gostujući nastupi bendova finalista na velikim koncertima najvećih domaćih rock imena - Let3, TBF, Jinx i sl., pred širokom publikom. I na taj način Karlovačko RockOff utire put mladim talentima afirmirajući ih na domaćoj sceni.

Uz bogati nagradni fond, bendovi su kroz nekoliko mjeseci dobili dodatnu medijsku pozornost, kao i mogućnost predstavljanja publici kroz live svirku, odnosno kompletan tretman kakav i zaslužuju finalisti Karlovačko RockOff festivala!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije