Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
shrvani glazbenik

Ovako je Dave Grohl govorio o preminulom Hawkinsu: 'Bio je moj brat i čovjek za kojeg bih popio metak'

Taylor Hawkins, drummer of the band Foo Fighters has died
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
1/6
26.03.2022.
u 12:20

Od Hawkinsa su se odmah počeli opraštati brojni kolege, prijatelji i obožavatelji, a koliko je bio poseban svjedoči i isječak iz biografije legendarnog bubnjara Davea Grohla koja je objavljena i na hrvatskom tržištu u izdanju Rockmarka. Hawkins je uz Grohla bio najveći pokretač energije benda Foo Fighters.

Tužna vijest rano jutros šokirala je obožavatelje legendarnog američkog benda Foo Fighters. Bubnjar Taylor Hawkins (50)  pronađen je mrtav u petak u hotelskoj sobi u Bogoti netom prije koncerta, a vijest o njegovom iznenadnom odlasku odmah je potvrđena i na službenom Instagram profilu grupe.

- Obitelj The Foo Fightersa je uništena tragičnim i preuranjenim gubitkom našeg voljenog Taylora Hawkinsa. Njegov glazbeni duh i zarazni osmijeh će živjeti s nama vječno. Svu svoju ljubav šaljemo njegovoj ženi, djeci i obitelji i molimo da se njihova privatnost poštuje u ovim nezamislivo teškim trenucima - objavio je bend. Od Hawkinsa su se odmah počeli opraštati brojni kolege, prijatelji i obožavatelji, a koliko je bio poseban svjedoči i isječak iz biografije legendarnog bubnjara Davea Grohla koja je objavljena i na hrvatskom tržištu u izdanju Rockmarka. Hawkins je uz Grohla bio najveći pokretač energije benda Foo Fighters.

FILE PHOTO: Taylor Hawkins and Dave Grohl of the Foo Fighters announce some of the nominations for the 50th annual Grammy Awards, in Hollywood, California, U.S. December 6, 2007. REUTERS/Fred Prouser/File Photo Photo: FRED PROUSER/REUTERS
Foto: FRED PROUSER/REUTERS

- Prostorijom se poput tornada hiperaktivnog veselja pete razine vrtložio Taylor Hawkins, moj brat od druge majke, moj najbolji prijatelj, čovjek za kojeg bih popio metak. Povezali smo se odmah pri prvom susretu i zbližavali se svakog dana, sa svakom pjesmom, svakom notom koju smo ikad odsvirali zajedno. Ne bojim se reći da je naš slučajni susret bio svojevrsna ljubav na prvi pogled koja je zapalila glazbenu "blizanačku vatru" koja i danas gori. Postali smo nezaustavljivi dvojac na pozornici i izvan nje, u potrazi za svakom avanturom koju možemo naći.Apsolutno nam je suđeno da budemo zajedno i ja sam zahvalan što smo se pronašli u ovom životu - poručuje u knjizi emotivno živuća rock legenda Dave Grohl.

Foto: Rockmark

Inače, Hawkins se pridružio Foo Fightersima 1997. nakon odlaska bubnjara Williama Goldsmitha i od tada je bio član benda. S njima ga je 2021. u Rock and Roll Hall of Fame uveo zvijezda Beatlesa Paul McCartney. Prije nego se pridružio Foo Fightersima svirao je bubnjeve za Alanis Morissette. Što je uzrok smrti još uvijek nije poznato.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije