Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklom od NY-A do San Francisca

Zagrebački reper na najboljem putu da ispuni svoj san. I to na biciklu! Nedostaje još malo!

Steve Mešić
Foto: Steve Mešić/Facebook
1/14
12.08.2016.
u 13:33

'Cijeli put za mene je jedan veliki psihički odmor, koliko god to nekom zvučalo nevjerojatno, ali i odricanje, kako bih majci, baki i sebi omogućio pristojan život'

– Traži se cura koja je dovoljno luda da ponese kofer ili ruksak na leđa i napusti sa mnom ovu lijepu zemlju. Mora biti romantična, skromna, pametna, radišna i spaljena – oglas je to kojim je sve započelo.

No zagrebački je reper, Steve Mešić Ludin, ubrzo promijenio svoj plan. Nije više gubio vrijeme čekajući suputnicu s kojom bi napustio Lijepu Našu i krenuo je u ostvarivanje onog što sanja dugi niz godina – put oko svijeta biciklom!

Iako su za takav pothvat potrebni sponzori i financijska sredstva, Steve nije dvojio. Krenuo je, svjestan kako uz par stotina kuna i jedan bicikl ne bi bilo pametno voditi jednu damu.

– Od malih nogu majka me učila da se za sve u životu treba boriti, a s obzirom na to da sam nedavno izgubio firmu te da radim po cijele dane kao dostavljač pizze, vrijeme je da nešto napravim u životu dok sam još mlad.

Objavio sam dva službena albuma, radio duete s velikim imenima, imao svoju firmu, radio po cijele dane i uvijek mi je falilo novca. 

Rekao sam "dosta". Sjedam na bicikl i idem stvoriti nešto majci, baki i sebi! Slovenija, Italija, Francuska, Španjolska, Portugal, Amerika, Japan, Rusija, Bjelorusija, Poljska, Slovačka, Mađarska i povratak kući – moj je plan. Ako mi se otvore negdje vrata, skrenut ću i zgrabiti priliku, a ako ne, vidimo se kad se vratim – poručio je Steve krajem svibnja.

U Portugalu sam se zaljubio bar 50 puta dnevno

I tako je krenuo i ubrzo svima onima koji su sumnjali u sretan ishod ove biciklističke avanture poslao fotografije iz svih europskih mjesta mediteranske obale, kroz koje je prošao na putu do Portugala gdje se trenutačno nalazi i gdje se, kako kaže, zaljubio bar 50 puta dnevno.

– Neki misle da sam lud, neki bi htjeli krenuti sa mnom ali nemaju hrabrosti!" - Napisao je Steve na svom Večernjakovom blogu, gdje su čitatelji mogli pratiti njegov napredak, doživljaje i sve dobre ljude koje je sreo i koji su mu pomogli. A sad je red na vama.

U Lisabonu je s nestrpljenjem dočekao vijest kako je njegova viza za SAD odobrena, ali za avionsku kartu još uvijek mu nedostaje više od pola iznosa.

– Vozim bicikl koliko stignem, a sve ostalo usmjereno je prikupljanju novca za avionsku kartu – rekao je Steve, dodavši kako očekivanja ne postoje, ali sreća ga ipak prati tijekom cijelog putovanja.

U pomoć mu je priskočio i prijatelj koji će biti uz njega tijekom cijelog putovanja kroz Ameriku

– Putovat ću od New Yorka do San Francisca. Plan je raditi 130 kilometara na dan i proći zemlju u roku od tri mjeseca.

Na pitanje što mu je dosad bilo najteže, Steve je odgovorio: –  Zadnjih 100 kilometara. Lisabon se činio svakim kilometrom sve dalje.

Cijeli put za mene je jedan veliki psihički odmor koliko god to nekom zvučalo nevjerojatno, ali i odricanje, kako bih majci, baki i sebi omogućio pristojan život jer nakon puta čeka me knjiga, album i puno posla. Na kraju krajeva, nikad se ne zna, možda i vani dobijem priliku.

Komentara 5

AR
articoka
19:31 12.08.2016.

I sad bi ja, i svi meni slicni, koji grbimo ledja i radimo kilometre i kilometre svaki dan 8h na poslu, trebali ovom klosaru placat kartu? Stari, spusti se na zemlju. Ako hoces putovat, putuj, ne maltretiraj druge svojim problemima. Imamo ih i vise nego dovoljno i bez tvojih.

Avatar think pink
think pink
23:20 08.09.2016.

nešto u ovoj priči neće štimati - nije moguće aplicirati za američku vizu izvan hrvatske. a tokom postupka ide se na razgovor u ambasadu. dakle. kako je to on aplicirao za vizu iz portugala? i kako ide na razgovor u zagreb? sve ovo je malo previše neuvjerljivo...

DE
Debeliuvijekdebeli
22:00 12.08.2016.

ti si sretnik kaj radis 8 sati na poslu, tak da il si neki uhljeb il ne radis nista pa samo kakas po portalu jer nemas pametnijeg posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije