Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika glumačka nada

Naša glumica igra uz bok Kate Beckinsale: 'Šerbedžija mi je rekao da odmah tražim inozemnog agenta'

Zagreb: Predstavljanje filmskog projekta Canary Black u kavani Johann Franck
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
30.11.2022.
u 07:00

Romina Tonković trenutno snima akcijski film "Canary Black", glumila je u britanskoj seriji "McMafia", danskom filmu "The Guardian Angel", švedskom "Dag for Dag", a nedavno je završila i sa snimanjem filma "Infinity Pool" američke produkcije. Uz to glumi i u kazalištu. Sa samo 28 godina nanizala uspjehe i brojne nagrade o kojima njezini glumački kolege i vršnjaci mogu samo sanjati.

Već mjesec dana na zagrebačkim ulicama mogu se vidjeti dronovi, kamere, noćne akcijske potjere i brojna filmska ekipa koja trenutačno u našoj metropoli snima akcijski film "Canary Black" u kojem glavnu ulogu, i to onu agentice CIA-e Avery Graves, ima slavna Kate Beckinsale. A uz bok njoj stala je i naša mlada, ali vrlo tražena glumica Romina Tonković koja posljednjih godina polako, ali sigurno gradi glumačku karijeru ne samo kod nas nego i u inozemstvu. Na prvoj godini fakulteta debitirala je u psihološkom trileru Arsena Ostojića "F20" i već za tu ulogu dobila veliko priznanje u Los Angelesu.

Osim toga, nagrađivana je i na filmskim festivalima u Firenci i Beču. Glumila je u britanskoj seriji "McMafia", danskom filmu "The Guardian Angel", švedskom "Dag for Dag", a nedavno je završila i sa snimanjem filma "Infinity Pool" američke produkcije. Uz to glumi i u kazalištu. Od prošle godine dio je ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci u kojem trenutačno igra u tri predstave. Unatoč tome što je sa samo 28 godina nanizala uspjehe i brojne nagrade o kojima njezini glumački kolege i vršnjaci mogu samo sanjati, Romina je i dalje skromna djevojka koja čvrsto stoji na zemlji. A kako da ne poleti visoko i ne da oblaku taštine da je zarobi naučila je i od svojih mentora Rade Šerbedžije i njegove supruge Lenke Udovički koji Rominu prate još od Akademije dramskih umjetnosti i prvih ozbiljnijih glumačkih koraka. Inače, akcijski triler "Canary Black" potpisuje ugledni francuski redatelj Pierre Morel koji stoji i iza uspješnog filmskog serijala "96 sati" s Liamom Neesonom, a sada u Zagrebu s MP produkcijom radi na najvećem projektu koji je ikada sniman u Hrvatskoj, a priliku da bude dio tog projekta dobila je i talentirana Riječanka Romina koja u filmu tumači lik hakerice Sorine, najbolje prijateljice Avery Graves koju igra Kate Beckinsale.

Potkraj listopada počelo je u Zagrebu snimanje filma "Canary Black". U kojoj je fazi snimanje i ide li sve prema planu?

Na to pitanje ne znam odgovoriti, nisam producent filma. Kako se čini, sve ide po planu, to su vrhunski profesionalci.

U filmu tumačite lik hakerice Sorine. Možete li nam ga malo detaljnije opisati? U kojoj je korelaciji vaš lik s glavnim likom koji tumači Kate Beckinsale?

Sorina je bivša kolegica glavne junakinje filma Avery koju tumači Kate Beckinsale, njih dvije radile su zajedno u nekom "prijašnjem životu", Sorina joj je pomagala kad bi trebalo nešto hakirati, locirati... Taj su odnos raskinule i nisu se čule nekoliko godina sve dok joj se Avery nije javila da treba pomoć u pronalaženju muža. Sorina je nezavisna djevojka koja se sama snalazila cijeli život, usredotočena je na to što radi i to je zabavlja.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Da biste dobili ulogu u filmu morali ste prvo proći audiciju. Koliko je to bilo zahtjevno? Što su od vas sve tražili i kako je tekla selekcija?

Sanja Drakulić, osnivačica Duart platforme, jedine takve platforme za filmske umjetnike u Hrvatskoj, nazvala me i rekla mi da ima neka uloga za koju misli da bi bila super, pozvala me na audiciju i u roku od 12 sati javili su mi da sam dobila ulogu. Za audiciju sam morala pripremiti tri scene iz filma i okvirno složiti kostim, frizuru i šminku kako ja vidim Sorinu.

Kako je surađivati s Kate? Je li atmosfera na setu strogo profesionalna ili se ipak dogode i neki opušteniji trenuci?

Super, sve je bilo jako opušteno i brzo. Nekako sve ide tolikom brzinom da mi se sada čini kao da je bio san. Atmosfera je prilično profesionalna i svi su jako usredotočeni na to što rade.

Jeste li imale priliku razgovarati i ako jeste o čemu, ako nije tajna? Zanimaju li je naša hrana, kultura, običaji, turističke atrakcije...?

Jedino o čemu smo razgovarale je scena koju radimo i kako ćemo je odglumiti, tako da ne bih znala odgovoriti koje su njezine privatne aspiracije.

Snimanja se odvijaju pretežno noću. Je li vam to problem i kako uspijevate ostati budni? Jeste li inače noćna ptica ili ranoranilac?

Nisam imala toliko dana snimanja da bi mi teško pala noćna šihta, divim se kolegama na setu kako uspijevaju sad već gotovo mjesec dana raditi noćne te ostati usredotočeni i zdravi. Ja inače nisam noćna ptica, jako volim spavati, ali mi noćna snimanja nisu teško pala, dapače, bilo bi mi je uzbudljivo, bila sam kao malo dijete koje je dobilo čokoladu.

Od prošle godine dio ste ansambla drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. Koliko vam je teško balansirati između jednog tako velikog projekta i angažmana u matičnom kazalištu? U koliko predstava igrate u riječkom HNK?

Imala sam tu sreću što su me u matičnom kazalištu svi podržali i bili su jako sretni što sam dobila tu priliku, tako da se i raspored malo prilagodio. Trenutačno imam tri predstave na repertoaru.

Poznato je da ste glumački stasali uz Radu Šerbedžiju i njegovu suprugu, redateljicu Lenku Udovički. Što su vam oni rekli kad su saznali da ste dobili ulogu u filmu slavnog redatelja Pierrea Morela? Kako su prokomentirali vaš uspjeh?

Njima sam, kao mentorima, među prvima javila i ta vijest ih je jako razveselila. Prvi je savjet bio: "Odmah vani traži agenta!". A zatim: "Moramo to proslaviti". Oni pružaju veliku potporu svim svojim studentima te ih veseli njihov rast i uspjeh.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija
Strane filmske produkcije nisu vam nepoznate, a još uvijek nemate agenta koji se brine o vašoj karijeri u inozemstvu. Kako gledate na to da sve više svjetskih produkcija odabire Hrvatsku kao lokaciju za snimanje filmova i serija. Kako je krenulo, čini se da naši glumci više neće trebati ići izvan Hrvatske da bi ostvarili uspješnu karijeru na međunarodnom tržištu.

Nemam agenta vani, bar ne zasad, ali čini mi se da bi to bio dobar korak dalje nakon ove prilike koju sam dobila. Svi projekti koje sam radila bili su snimani u Hrvatskoj i preko hrvatskih koproducenata tako da sam sve dobila preko audicija koje su bile javno raspisane.

Koji su vam planovi za iduću godinu? Što vas sve očekuje nakon završetka snimanja filma?

Za sljedeću godinu još ne znam, no neka generalna želja mi je putovati i snimati inozemne projekte. Za nekoliko dana počet ću snimati film s Ivanom Salajem "Žene, luđaci i malo dobrih pedera" prema romanu Roberta Roklicera.

VIDEO Dramatične scene iz centra Zagreba sa snimanja filma Black Canary 

Komentara 4

SV
sveznam1
07:43 30.11.2022.

uplatis 4,5 clanaka u jutarnji i druge mediji i postajes zvijezda..ne treba ti agent

DU
Deleted user
08:20 30.11.2022.

Nikako da shvatim zašto je Šerbedžija dobio Brijune i milijune, od Hrvatske, a ni sada na TV Ladišiću ne želi reći tko je bio agresor na Hrvatsku kad je zbrisao u Srbiju devedesetih, zna li netko zašto

Avatar Baluba
Baluba
07:21 30.11.2022.

Pravi ti je rekao. Nadam se da će te taj agent poslati u radetov pašaluk gdje vam je i mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije