Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
top 20

Najposjećeniji koncerti u Hrvatskoj: Jedan domaći glazbenik pri samom je vrhu ljestvice

Koncert Petra Graše u Areni Zagreb
Foto: Mario Poje
1/25
24.10.2023.
u 13:12

Do 40.000 ljudi bilo je na nekim od najposjećenijih koncerata, a za njih su pjevali ovi glazbenici.

Veliki koncerti i svjetske pozornice te velik broj obožavatelja i poznavatelja njihove glazbe san su koji sanjaju mnogi glazbenici. Mnogi kažu i da im je koncert u arenama karijerni cilj, a njihovi veliki koncerti dugo se pamte te se o njima dugo priča. 

Hrvatska na svom prostoru ima brojne dvorane, a jedna od najznačajnijih jest zagrebačka Arena. Ova dvorana mjesto je organizacije brojnih koncerata i drugih događanja. No, svakako je bila i mjesto održavanja nekih od najposjećenijih koncerata. 
Ovo su neki od izvođača i koncerti koji su tijekom posljednjih godina prema javno dostupnim informacijama među najposjećenijima.

Na vrhu ljestvice nalazi se koncert Robbieja Williamsa iz 2013. godine koji se održao na zagrebačkom Hipodromu te je na njemu bilo 40.000 ljudi. Slavni glazbenik tada je u Zagrebu nastupio u sklopu 'Take the Crown' turneje te tako zasjeo na prvo mjesto tablice najposjećenijih koncerata u Hrvatskoj. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by muzika.hr (@muzikahr)

Isti broj posjetitelja na koncertima ima i domaći glazbenik Petar Grašo koji je protekle godine dva puta punio zagrebačku Arenu te tako došao do istog broja. S 40.000 posjetitelja na koncertu može se pohvaliti i Thompson koji je na svojem koncertu na splitskom Poljudu 2013. godine također pjevao za 40.000 ljudi. Zagrebačku Arenu dva puta je punio i Tony Cetinski i to 2009. godine.

Peti na popisu su Red Hot Chilli Peppers koji su 2012. godine nastupili na Hipodromu te prodali 35.000 karata. Potom slijedi Roger Waters i njegov koncert iz 2013. godine s 30.000 prodanih ulaznica za splitski Poljud.

VEZANI ČLANCI

Zagrebačku Arenu punili su i David Guetta 2010. godine, kao i Guns N' Rosese, Oliver Dragojević, Đorđe Balašević. Svi ovi glazbenici u Areni su nastupili 2010. Tu je i Beyoncein koncert iz 2013. godine, show koji je pripremio Justin Bieber 2016. godine, Parni Valjak iz 2017. godine, kao i Severinin nastup iz 2019. godine. Halid Bešlić je na Laništu nastupio 2022. godine, srpski glazbenik Aco Pejović ove godine, kao i Depeche Mode. Arenu su prošle godine punili i Iron Maiden, kao i Valjak i prijatelji. 

Osim zagrebačke Arene na ovom se popisu našla još jedna Arena, ona pulska. Jednim od najvećih koncerata u Hrvatskoj mogu se pohvaliti i Foo Fighters koji su dva dana zaredom nastupili u ovom predivnom zdanju i to 2019. godine te tako isto imali koncert za  20.000 posjetitelja.

VIDEO Ella Dvornik na sudu: Bivši muž Charles tuži je zbog kuće u Balama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije