Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modni show

Matija Vuica u novom showu: Imamo nagradne igre u kojima će se moći osvojiti dizajnerska odjeća, pa i moje haljine

Foto: HRT
1/10
16.09.2021.
u 14:30

Telefonske linije uvijek će biti otvorene za slušatelje i slušateljice koji će imati kakvo pitanje, pa i samo poneki modni savjet.

Ugledna modna kreatorica Matija Vuica (63) od jučer je i službeno modno pojačanje Drugoga programa Hrvatskoga radija. Naime, svake srijede, počevši od ove, u sklopu emisije Bombonijera vodit će svoj jednosatni modni show pod nazivom "U ogledalu s Matijom Vuicom". Matija nije skrivala uzbuđenje radi ponovnog ulaska u radijski eter budući da joj ovo nije prvi susret s tim medijem.

- Već sam punih 40 godina medijski čovjek, da tako kažem, i prihvatila sam tu pojavnost kao dio svog života jer i pjevanje i bavljenje modom su medijski zanimljivi i međusobno se prožimamo. Potrebni smo jedni drugima, zato je važno obostrano poštivanje. Radio ima posebno mjesto u mom životu jer sam za vrijeme rata, dok je Jure bio na "terenu", bila jedna od urednica ratnog radio Metkovića. Imala sam svoje emisije i suradnike i ovo me sve sad bas veseli - kazala nam je Matija. 

- Svakako je intrigantan naziv "U ogledalu sa Matijom V" i zasigurno nije samo priča našeg svakodnevnog pogleda i odraza, kontrole frizure, haljine, odjela. Ogledalo zauzima posebno mjesto u kolektivnoj svijesti čovječanstva i njegovo korištenje kroz povijest,  imalo je različita  značenja. U svojoj zadnjoj kolekciji bio mi je svojevrstan light-motiv - priznala je pri upitu o samom nazivu emisije. 

Foto: HRT

– Dugo sam željela u program Drugog uvesti temu mode – pogotovo hrvatske mode – i u mojim promišljanjima kao idealna osoba nametnula se upravo Matija Vuica, ikona domaće modne scene koja bilježi uspjehe i na svjetskim modnim pistama. Riječ je o osobi koja gaji veliku ljubav i strast prema svojem poslu, i sigurna sam da će upravo ona najbolje moći približiti modu našim slušateljima i slušateljicama. Ljudi često znaju reći da nemaju vremena za modu, no mi se nadamo da će ga naći i da će nam se pridružiti svake srijede od 11:35 na Drugom, kada kreće emitiranje Matijinog dijela emisije pod nazivom U ogledalu s Matijom Vuicom – rekla je urednica Drugoga programa Hrvatskoga radija, Jadranka Rilović.

Kako je Matija najavila, u showu će pokušati objasniti što  to znači biti u ogledalu "jer ogledalo nije samo predmet u koji se gledamo svako jutro, već ima svoje mistično i povijesno značenje o čemu ćemo također razgovarati u emisiji". Bit će zanimljiva, poučna, ali i darežljiva.

- Svakako ćemo imati nagradne igre u kojima će se moći osvojiti lijep komad odjeće, pa i moja haljina ili nešto od nekog drugog dizajnera - otkrila nam je dizajnerica. Pratit će što se nosi, podržavati hrvatsku modu i birati zanimljive goste.

- Cijeli smisao i nit vodilja ove emisije jest podrška i promocija domaćeg proizvođača, bilo da je riječ o samoj odjeći ili ono što moda u širem smislu obuhvaća, jer meni je ona bila uvijek više od samog odijevanja. Pozivat ću svoje kolege, svakako, ali i mnoge osobe s estrade s kojima dugi niz godina surađujem - kazala je.

No, telefonske linije uvijek će biti otvorene za slušatelje i slušateljice koji će imati kakvo pitanje, pa i samo poneki modni savjet.

Prva emisija je, sudeći prema kritikama slušatelja, prošla i bolje od očekivanog, a još mnoštvo sličnih gostiju, igara i modnih razgovora, očekuje nas od sada svake srijede s Matijom Vuicom. 

VIDEO>>Dino Jelusić: Većina me pamti kao "onog malog koji je gledao Sanji Doležal u dekolte"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije