Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJ MARTIN GARRIX

Volim Split i Hrvatsku, imate predivnu zemlju!

Martin Garrix
Foto: Arhiva VL
1/2
08.07.2017.
u 12:35

Ultra Europe ima odličnu vibru i zato se uvijek vraćam u Split, kaže 21-godišnji DJ

Ima tek 21 godinu, na svim radijskim postajama u svijetu vrti se njegova “Scared to be lonely”, s dobrim šansama da postane i službeni hit godine. Prošle ga je godine najutjecajniji magazin elektroničke glazbe “DJ Mag” proglasio najboljim svjetskim DJ-om. A još zapravo nije snimio ni prvi album. Ne vjerujete? Dođite u Split od 14. do 17. srpnja i na petoj Ultri Europe poslušajte i sami zašto je Martin Garrix već tako uspješan. Neke svoje tajne otkrio je u intervjuu Večernjem listu.

“Scared to be lonely” svjetski je megahit, jesi li to očekivao, jesi li mogao zamisliti da će ta pjesma biti toliko uspješna?

- Jako se ponosim uspjehom te pjesme. Dua Lipa je sjajna pjevačica i bilo mi je odlično surađivati s njom. Nisam razmišljao o tome što će se dogoditi s tom pjesmom, a obično o tome nikad i ne razmišljam. Sve se događa nekako spontano, a naravno da sam uvijek jako sretan kad pjesma postane hit i dođe do mojih fanova.

Je li sada elektronička glazba napokon prepoznata kao žanr, bez predrasuda?

- Glazba je predivna i ne bismo je trebali ograničavati i smještati u posebne ladice. Sve ono što je dobro uvijek nađe put do slušatelja.

Nastupio si s Duom Lipom i u emisiji Jimmy Fallon Show, jednoj od najgledanijih u Americi. I to je zasigurno priznanje tzv. mainstream publike. Kako je bilo nastupiti u emisiji uživo pred milijunskom publikom?

- Velika je čast dobiti poziv Jimmyja Fallona. Bio sam jako nervozan, pogotovo zato što sam nastupao s gitarom, a ne iza moga DJ pulta, kako sam navikao. Odlično je biti priznat zbog onog što radiš i što voliš raditi. Sretan sam jer toliko ljudi voli moju glazbu i uživa u njoj.

Martin Garrix
1/15

Ovog ljeta navršava se pet godina festivala Ultra Europe na kojem si jedan od tradicionalnih headlinera. Zašto se uvijek vraćaš Ultri, što u Splitu i njegovu festivalu najviše voliš? Jesi li imao vremena da ga razgledaš i bolje upoznaš?

- Na Ultri je odlična vibra i volim se vraćati na tu pozornicu. Također, volim Hrvatsku jer je predivna zemlja! Nadam se da ću imati više vremena za turističko razgledanje, a ako imate neki savjet za mene, slobodno mi javite!

Prema “DJ Magu”, najbolji si DJ u 2016. godini. Je li te ta najveća nagrada u svijetu elektroničke glazbe iznenadila, tek ti je 21, a već si dobio takvo priznanje najvećeg DJ magazina?

- Da, bio sam izvan sebe, pogotovo jer su iza mene ostali moji heroji, talentirani umjetnici uz koje sam odrastao. Ja sebe nikad ne bih stavio na tako visoko mjesto. Iako tome ne pridajem veliku važnost, ipak mi je to posebna čast.

Kada se pogleda što si sve već postigao, moram te pitati kako se mladić tvojih godina nosi s tolikom slavom?

- Srećom, imam odličan tim suradnika, drage prijatelje i obitelj kojima sam okružen i koji se pobrinu da ostanem čvrsto na zemlji. Uživam u svakoj minuti u svemu što radim i što mi se događa, ali mislim da je jako važno ostati realan i biti ista ona osoba od prije nekoliko godina.

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
15:14 08.07.2017.

i ja isto

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
13:05 08.07.2017.

tko je sad ovaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije