Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak Mire Lilića

Marija Nemčić: Televizija je bila njegov genetski kod, odgojio je cijelu jednu generaciju

Zagreb: Ivica Propadalo prikupljao nov?ana sredstva za Udrugu Sunce
Foto: Ognjen Karabegovic/HALOPIX
1/12
25.07.2023.
u 11:50

Pamtit će ga i po tome što je znao mlađim generacijama prenijeti znanje, ali i po tome koliko je volio ljude

Ravnateljicu programa HRT-a, Mariju Nemčić, također je zatekla i beskrajno rastužila vijest o smrti televizijske legende Mire Lilića. Iako godinama ne rade zajedno, gotovo do posljednjeg dana ostali su u kontaktu.


-    Miro Lilić bio je jedna od posljednjih istinskih legenda HRT-a, ali i Televizije Zagreb. Televizija je za njega bila više od posla, on ju nije radio nego obožavao. Bila je njegov genetski kod i, osim supruge Pupe i kćeri Matee, njegova najveća ljubav. Bio je puno više od profesionalca, ona rijetka kombinacija istinskog poznavatelja svog posla i dobrog čovjeka. Imao je neviđen instinkt za program, ali prije svega za ljubav prema ljudima. Puno se davao svima oko sebe jer je volio ljude i bilo mu je važno da se dobro osjećaju. Njegova velika kvaliteta bila je i što je znao prenijeti svoje znanje drugima i to je bez zadrške činio. Poseban je bio i po tome što je znao dati priliku mladim ljudima, prepoznati ih i usmjeriti. Odgojio je cijelu jednu generaciju. I bez obzira na to što je godinama u bio mirovini i što smo mi, njegovi nekadašnji učenici, danas urednici ili direktori programa, on je nama uvijek bio šef. Svi smo imali jedno posebno poštovanje prema njemu. Znao je sklapati, njegovati i održavati prijateljstva. -kazala je Nemčić govoreći kako će im svima nedostajati.

Komentara 2

BJ
Barutanski jarak
12:53 25.07.2023.

marija Nemčić... Kaj got

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:58 25.07.2023.

Ako je tako ,onda vas je loše odgojio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije