Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Liječnika koji je nakon dugo vremena otvorio 14. pitanje pamtimo i po odličnom nastupu u Potjeri

Foto: HRT screenshot
1/7
07.04.2023.
u 08:38

Borna Antončić jučer je otvorio 14. pitanje u kvizu "Tko želi biti milijunaš?", ali nije osvojio taj iznos jer je poslušao publiku i nažalost pogrešno odgovorio na pitanje koja je prva riječ u Ustavu Republike Hrvatske

Nakon dugo vremena u kvizu "Tko želi biti milijunaš?" sinoć je otvoreno 14. pitanje koje natjecateljima, ukoliko ponude točan odgovor, donosi 68 tisuća eura. Odličnim znanjem i uz malu pomoć džokera Borna Antončić iz Varaždina u jučer prikazanoj emisiji bio je nadomak 15. pitanju koje se također nije otvorilo već jako, jako dugo.

Pitanje za 68 tisuća eura glasilo je: Koja je prva riječ Ustava Republike Hrvatske? Ponuđeni su mu bili odgovori A - izražavajući; B- polazeći, C- poštujući i D - zadržavajući. Mladi liječnik iz Varaždina odmah je rekao kako ne zna niti sluti što bi mogao biti točan odgovor i koristi odmah džoker pitaj publiku. Njih 12 posto odlučilo se za izražavajući, 24 posto za polazeći, 64 posto za poštujući i 0 posto za zadržavajući. Borna je rekao kako je ovo igra i da će poslušati publiku i odgovoriti da je točan odgovor poštujući - pa kud puklo da puklo.

Odgovor poštujući bio je kriv, a točan odgovor je bio izražavajući. Borna nije iskoristio džoker pola - pola koji bi mu možda pomogao da osvoji 68 tisuća eura i da otvori pitanje za 150 tisuća eura, a ovako je kući otišao s pet tisuća eura. Televizijskim gledatelji i obožavateljima tv kvizova Borna je poznato lice jer smo ga gledali i u HRT-ovom kvizu Potjera. Emisija u kojoj je on bio natjecatelj prikazana je prije tri godine i tada je Borna s ostalim natjecateljima ostvario zbilja odličan rezultat.

S njim je tada do zadnje potjere stigao Siniša Grgurić iz Osijeka i na kraju su pobijedili i osvojili 170.000 kuna i taj osvojeni iznos su podijelili po pola i Borna je kući otišao bogatiji za 85 tisuća kuna. U završnoj potjeri Siniša i Borna imali su 13 koraka prednosti ispred lovca Krešimira Sučevića Međerala.  Sinoć su se u kvizu "Tko želi biti milijunaš? na 10. pitanju Borna i Tarik ustali pa je mladi liječnik na glumcu i voditelju demonstrirao Heimlichov zahvat. - Malo ste veliki - rekao mu je liječnik. Deseto pitanje je glasilo: Kojom se granom kirurgije bavio američki liječnik Henry Heimlich? Borna je točno odgovorio da je riječ bila o torakalnoj kirurgiji. 

VIDEO Glazbenik iznenadio priznanjem: 'Radim u fast foodu i perem podove kako bi mogao platiti režije'

Komentara 1

Avatar Hazl113
Hazl113
09:12 07.04.2023.

Gledao sam slučajno tog miljunaša, mali ima znanja, ali su ga i pitanja pomazila točno tamo gdje je trebalo. sigurno je napravio taktički krivi potez u 14. pitanju i trebao je iskoristit još Jocker 50/50. Bolje riskirat na 68.000, nego na 125.000€. Nisam znao odgovor na to pitanje, ali upravo nekako logički se baš taj odgovor nijer uklapao u prvu riječ Ustava RH. Tko zna, da je iskoristio 50/50, možda bi i nestao taj odgovor i ako ništa drugo, bar bi otišao doma sa 38.000€, mada je bilo viidljivo da će riskirat do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije