Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pridružio se popisu izvođača

Indie rock bend Shearwater na INmusic festivalu

In music ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.04.2016.
u 23:12

Shearwater je poznat po koketiranju sa psihodelijom i elektronikom

Američki indie rock-bend Shearwater pridružio se popisu izvođača INmusic festivala, koji će se u svom 11. izdanju ove godine održati  od 20. do 22. lipnja na zagrebačkom Jarunu. 

Shearwater je poznat po koketiranju sa psihodelijom i elektronikom. Slojevitost svoje glazbe najbolje dočaravaju na live nastupima,  a ovoga ljeta publici INmusica predstavit će se s izborom najboljih pjesama s njihovih devet albuma, najavili su u ponedjeljak organizatori festivala.

Ovaj teksaški bend krenuo je kao popratni projekt Jonathana Meiburga i Will Sheffa koji su, uz matični folk-rock Okkervil River, stvarali i laganiju glazbu. Devet albuma kasnije pokazalo se da je Shearwater jednako važan i kvalitetan kao i Okkervil River koji je zagrebačka publika imala prilike slušati u KSET-u 2005. godine.

Shearwater je ove godine objavio album ''Jet Plane and Oxbow'', koji su kritičari ocijenili do sada njihovim najambicioznijim projektom, moćnim i glasnim, bogatim melodijama i raznim instrumentima, albumom kojemu je Meiburg svojim istodobno ljutitim i nježnim  glasom dao svoj poseban potpis. Poseban uspjeh kod publike postigla je pjesma ''Quiet Americans''. 

Organizatori INmusica navode da ''Jet Plane and Oxbow'' obuhvaća svijetlo i tamu svega što su fanovi prolazili s bendom proteklih godina. S time se, kažu, odlično složila filmska atmosfera i mističnost koju je albumu dala suradnja s filmskim kompozitorom i perkusionistom Brianom Reitzellom (The Virgin Suicides, Lost in Translation).

Uz Shearwater, jedanaesto izdanje INmusic festivala uveličat će Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Jake Bugg, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, Pennywise, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Kawasaki 3p, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby, Gustafi, Gretta, Chui, Žen i mnogi drugi. 

>> PJ Harvey novi je headliner na INmusic Festivalu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije