Naslovnica Showbiz TV

HRT: Film 'Trst, Jugoslavija' kupili smo pod imenom 'Blue&black jeans'

"HRT je dokumentarni film ‘Blue & black jeans’ emitirao pod naslovom koji je naveden u ugovoru o otkupu djela"
31. listopada 2017. u 07:00 4 komentara 1402 prikaza
HRT
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Nakon što su u kinima pogledali dokumentarac “Trst, Jugoslavija”, gledatelje je iznenadilo što je HRT nedavno isti film emitirao pod nazivom “Blue & black jeans”.

Izazovna POVRIJEDIO KODEKS HRT otkazao Jurkasu suradnju zbog Facebook statusa starog dvije godine

U lavini komentara pretpostavljalo se da se time pokušalo izbjeći isticanje imena bivše države. Pitali smo HRT, koji je ponudio drukčiji odgovor:

“HRT je dokumentarni film ‘Blue & black jeans’ emitirao pod naslovom koji je naveden u ugovoru o otkupu djela. U ugovoru stoji kako HRT i produkcija MissArt uređuju prava i obveze u vezi s dokumentarnim filmom pod naslovom “Blue & black jeans”, prema scenariju i režiji Alessija Bozzera. Film je predan HRT-u sa spomenutim naslovom, a autorska skupina nije tražila nikakvu izmjenu naslova, što može potvrditi i producent filma.”

Dnevnik (ne)znanje Novi gaf: Split se, prema HRT-u, nalazi u predgrađu Šibenika Domagoj Novokmet Napušta HRT 'Brod je krenuo u krivom smjeru, došlo je vrijeme da se iskrcam' Damir Smrtić Romansa na poslu Nakon godinu dana pukla ljubav HRT-ova para
Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
 • Deleted user:

  Hhhhahhhha koji kompleksaši!! Najbolje da zabranimo pojmove kao štu su : Jugoslavija, Srbija i sve izvedenice tih termina. Da se film bavio bleiburgom ili golim otokom, ne vjerujem, da se ne bi spomenio naziv "Jugoslavija" u njemu :) Baš sam ... prikaži još!m sretan što ne gledam više tu sjevernokorejsku televiziju.

 • budalas:

  Partija HDZ kao post-komunisticka stranka se boji svoje sjene.

 • Avatar Ronin
  Ronin:

  Hahahaahahaha, Hrt se boji već 27g mrtve države. Boje se čak istaknuti samo ime te mrtve države. Jugoslavija je dan danas strah i trepet Partijskoj televiziji.