Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE ZA FANOVE

Grupa ET izdala dosad neobjavljenu pjesmu: 'Imamo ponudu da s Vannom napunimo Arenu'

30.12.1992., Zagreb, Hrvatska - u Dvorani Doma sportova odrzan prvi veliki koncert zagrenackog dance sastava ET - ELECTRO TEAMa, nakon velikog uspjeha postignutog s hitom Molitva za mir Gosti ET-a su bili Neno Belan i Dino Dvornik. Photo: Sinisa Hancic/PI
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/5
27.10.2020.
u 14:09

– Kada smo krenuli s preslušavanjem traka, pronašli smo i ovu pjesmu, pa smo odlučili prvo s njom izaći kao singlom. Iznenadilo me kako ona i danas zvuči odlično, ne bih ništa mijenjao na njoj – kazao je Boytronic

Legendarni hrvatski sastav ET (Electro team) svojim pjesmama poput “Tek je 12 sati”, “Ne traži ljubav”, “Sve bih dala da znam”, “Da ti nisam bila dovoljna” 90-ih godina osvojio je domaću glazbenu scenu i postao “hit-mašina” te jedan od najpopularnijih domaćih glazbenih sastava svih vremena.

Iznenađenje za fanove

Nakon što su 1998. iz grupe otišli D’Knock i Vanna, brojni fanovi pitali su se hoćemo li ikad više čuti neki njihov zajednički uradak. Stoga će ih razveseliti vijest kako će se danas na digitalnim glazbenim servisima poput Spotifya ili Deezera pojaviti dosad nikad objavljena pjesma “Streetball Jam”, koju je ET snimio 1996. godine.

– Mi smo tada imali suradnju s poznatom tvornicom sportske opreme i onda smo se u sklopu ugovora obavezali da napravimo pjesmu budući da su oni tada imali kampanju streetballa po hrvatskim gradovima. Napravili smo je paralelno uz obradu Madonnine “You Must Love Me” iz filma “Evita”, međutim pjesma je ostala neobjavljena – kazao nam je Boytronic, osnivač i frontmen grupe ET, koji je na tu pjesmu i zaboravio dok nije stare digitalne trake dao na preslušavanje Anđelku Preradoviću iz Aquarius Recordsa. Ideja je bila da se digitaliziraju stare demo snimke ET-ja, nastale krajem 80-ih, u vrijeme kada su još repali samo na engleskom, i izdali pjesmu “Miami Ladies”.

30.12.1992., Zagreb, Hrvatska - u Dvorani Doma sportova odrzan prvi veliki koncert zagrenackog dance sastava ET - ELECTRO TEAMa, nakon velikog uspjeha postignutog s hitom Molitva za mir Gosti ET-a su bili Neno Belan i Dino Dvornik. Photo: Sinisa Hancic/PI
1/10

Svjedoci odrastanja

– Htio sam da se te pjesme sačuvaju, jer su na neki način svjedok našeg odrastanja. No, kada smo krenuli s preslušavanjem traka, pronašli smo i ovu pjesmu, pa smo odlučili prvo s njom izaći kao singlom. Iznenadilo me kako ona i danas zvuči odlično, ne bih ništa mijenjao na njoj. Jest da je zvuk malo “old-school”, no sve se danas vraća u modu, pa tako i stara glazba. Pjesma ide i na radiopostaje, pa bismo se mogli vratiti i na top liste. Čak sam se čuo i s D’Knockom i rekao mu da bismo mogli od starih snimki napraviti i videospot za nju, kaže Boytronic. Ono što sve fanove uvijek zanima jest i postoji li mogućnost da se ET ikad više okupi u postavi s Vannom.

– Ima šanse, čak smo lani imali ponudu jednog od naših najvećih promotora da nastupimo u zagrebačkoj Areni i nakon toga napravimo turneju po hrvatskim gradovima, ali i cijeloj regiji, budući da je ET bio popularan i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori. Zasad se nismo uspjeli dogovoriti, no nikad ne reci nikad. Uvjeren sam da bi Arena bila puna jer bi nas na tom valu nostalgije došli čuti ljudi koji su nas tada slušali, a onda bi poveli i svoju djecu da čuju na što su plesali njihovi mame i tate – zaključio je Boytronic.

 

Ključne riječi

Komentara 3

IB
Istina-boli
17:23 27.10.2020.

Obozavam ET,godinama,odrasla sam uz njihovu glazbu,nadam se da ce opet pjevati s Vannom!

SA
samoborka
23:44 27.10.2020.

Iza Vanne je valjala još Lana..sve iza su bile elektro cajke, a ne electro team.

DU
Deleted user
21:07 28.10.2020.

To bi bi bilo super😀. Da mi je još jednom doživjeti tu atmosferu i ako Bog da onaj neopisivi osjećaj, uzbuđenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije