Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavi 25. godina karijere

Drele: Stand up je kao juha, trebaš je procijediti da bi dobio najbolje

Davor Dretar Drele
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
02.03.2019.
u 07:30

U Ludoj kući ovim povodom izveo je novu predstavu ‘Standup&Blues’ u kojoj spaja glazbu i komediju.

Malo smijeha pa malo pjesme orilo je povodom slavlja 25. godišnjice stand-up karijere radijskog i televizijskog voditelja Davora Dretara Dreleta.  Povodom toga u kazalištu Luda Kuća poznati voditelj je izveo je novu predstavu "Standup&Blues" u kojoj je prvi puta spojio glazbu i komediju. 

Odlučio je promijeniti dosadašnji koncept gdje je nastupao sam pa je pozvao glazbeni sastav Chill Out, trio koji oduševljava izvedbama blues i gipsy jazzom.  U desetominutnim blokovima izmjenjivali su se Drele i glazbenici, a mogao se čuti i pokoji hit iz doba sastava Dreletronic.

–Ovo je posebna prilika i zato sam odlučio promijeniti nastup. – govori nam iskusni performer koji je 2007. godine na Špancirfestu oborio Guinessov rekord u trajanju talk showa.

Standup&Bluesom pokušava približiti smrt i brak, modu te umjetnost zavođenja, a prisjetio se što je početak karijere zapravo bio.

–Prije 25 godina nisam znao da to što radim je stand-up. Nismo znali ni Zuhra, ni Pervan ni ja kad smo krenuli sa sketchevima. – objašnjava nam nekadašnji voditelj "Dobrog jutra" na Hrvatskom radiju. 

Otkrio nam je datum sljedeće izvedbe, ali i buduće planove.

– Sljedeća izvedba u Ludoj Kući je 20. ožujka, a već sad samo krenuli u planiranje gostovanja po cijeloj Hrvatskoj. – veseli se on i nastavlja:

- Ako se sve posloži, postoje i planovi za odlazak na festival Fringe u Edinburghu. – nada se voditelj događaju koji svake godine u kolovozu u glavnom gradu Škotske okuplja preko 50.000 različitih umjetnika i performera, a jedan od najupečatljivijih dijelova festivala je upravo stand-up komedija.

Iako se drži malog ekrana ili pozornice u Ludoj Kući, voditelj budno prati domaću stand-up scenu. – Pratim današnje komičare i zaista se svašta može naći. Doduše, mislim da za stand-up treba određeno iskustvo koje će te na pravi način približiti publici. – smatra Drele i dodaje:

- Stand up je kao juha; trebaš ju procijediti da bi dobio najbolje od toga. – precizira pedesetrogodišnjak. 

Pogledajte koji Hrvati javno svjedoče vjeru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije