Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktivirali su se

Dramatične reakcije poznatih na događaje u SAD-u: Kukavice i licemjeri. Ovo je sramota

Foto: instagram/pixsell kolaž
1/17
07.01.2021.
u 12:16

Kao i za vrijeme izbora, brojni poznati ove su se godine politički aktivirali pa su društvene mreže pune njihovih razmišljanja o događajima u Americi.

Četiri su osobe mrtve nakon što je rulja probila policijske blokade Capitola u Washingtonu te upala u zgradu gdje je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na američkim izborima.

Kao i za vrijeme izbora, brojni poznati ove su se godine politički aktivirali, pa su društvene mreže pune njihovih razmišljanja o događajima u Americi. Mnogi obožavatelji Donalda Trumpa slijepo prate njegove riječi te su uvjereni da su demokrati ukrali izbore i da je Trump trebao pobijediti, a svoje nezadovoljstvo iskazali su protestima. Zbog cijele situacije Twitter i Facebook suspendirali su Trumpove profile. 
Samo su neki od poznatih koji su reagirali na događaje u Americi pjevač Stevie Wonder, glumica Mia Farrow, glumac Ben Stiller, glumac Mark Ruffalo, ali i mnogi drugi. 

Pjevač Stevie Wonder napisao je kako su ga rastužili događaji u zemlji koja je inspirirala mnoge njegove pjesme pune ljubavi i nade. 

Glumica Mia Farrow napisala je kako bi Trumpa trebalo odmah izbaciti iz ureda. 

Foto: Twitter

Pjevačica Pink nije bila nimalo blaga u svojim stavovima. 
"Kao građanka SAD-a i kći dvoje veterana i sestra trećeg, sramim se onoga što se događa u Washingtonu. Licemjerje i sramota. Nepatriotski licemjeri, ovce koje piju otrovani Kool aid. Ovo je tužan dan za Ameriku" napisala je.

Foto: Twitter

Oglasila se reperica Cardi B koja je ove događaje usporedila s onima ljetos kada su se diljem Amerike održavali BLM prosvjedi. 
"Ova je ironija prilično humoristična. Nisu li ljudi bili samo 'divlje životinje' ljetos kad su tražili pravdu? Evo, samo gledam!" napisala je. 

Foto: Twitter

S istom mišlju javio se i reper ICE T
"Samo zamislite da BLM prosvjednici pokušaju napraviti ovakvo sr***. Samo kažem", stoji u objavi. 

Foto: Twitter

Javila se na društvenim mrežama i Maria Shriver, novinarka i bivša supruga bivšeg guvernera Kalifornije, Arnolda Schwarzeneggera. Napala je Ivanku Trump. 

"Daj, molim te, Ivanka. Makni oca s TV-a i reci mu da prestane. Trebala bi se sramiti", odgovorila je na tvit Trumpove kćeri koja je prosvjednike nazvala patriotima, pa istu objavu ubrzo izbrisala. 

Foto: Twitter

Cijela situacija uzrujala je i legendarnu glumicu Bette Midler

"Ovo je  puč. Pogledajte što je od ove nacije napravio kriminalac Trump. Moj Bože", zavapila je. 

Foto: Twitter

Brzo je reagirao i glumac Ben Stiller

"Predsjednik kaže 'volim vas' rulji koja je nasilno ušla u Capitol. Ironično je da je ovoj osobi Kongres koji se ovdje sastaje dopustio takvu slobodu koja se na kraju manifestirala kao pravo nasilje", zaključio je. 

Foto: Twitter

Slično misli i glumac Mark Ruffalo, najpoznatiji po ulozi u seriji filmova "Osvetnici", gdje glumi Hulka. 

"Ovo je puč koji su izveli zbog Trumpa i njegovih suradnika. Ovo je sve zbog Trumpa i njegove administracije. Kukavice u GOP-u moraju za ovo ogovarati", napisao je. 

Foto: Twitter

Svoje mišljenje podijelio je i glumac Zach Braff

"Ne mogu vjerovati da je tako ranjiva zgrada Capitola. Kako je to moguće?" zapitao se. 

Foto: Twitter

Unatoč prosvjednicima koji su pokušali zaustaviti da se potvrdi pobjeda Joea Bidena, to se ipak dogodilo te je američki Kongres u četvrtak potvrdio pobjedu bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima i objavio da stupa na dužnost 20. siječnja.

 

Komentara 50

DU
Deleted user
13:12 07.01.2021.

Al zato kada je antifa i blm mirno prosvjedovala sa svega nekoliko desetina ubijenih, bezbroj opljackanih ducana, e onda su aplaudirali.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
13:00 07.01.2021.

Kad je Antifa mjesecima divljala po SAD-u onda ste šutjeli kao .urve !

RA
radijatori
13:08 07.01.2021.

Moralne vertikale današnjice, dvorske lude Soroša i demokratske stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije