Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gledali smo 'Pacijente'

Čeka nas pomaknuti hit psihoterapije glazbom

Pacijenti
Foto: Žarko BašićPIXSELL
1/5
15.06.2016.
u 08:24

Hana Hegedušić je umjetnica koja u špici karijere bježi na otok, a Damir Kedžo pokvareni glazbeni producent

Živimo u ludom vremenu i teško dijelimo normalno od nenormalnog. Vođeni, kažu, činjenicom da je više pacijenata izvan ludnice nego u njoj, Tonči Huljić i Miro Gavran napravili su i mjuzikl “Pacijenti”, čija će premijera biti 4. listopada u Lisinskom. Pogledavši njegove prve kadrove, uvjerili smo se da nas čeka pomaknuta, ali prava stvar.

Izabrani između 350 odličnih

Poslije audicije na koju se prijavilo oko 350 glumaca i pjevača, probrano je 20-ak najboljih koji čine okosnicu grupe i radnje smještene u psihijatrijsku ustanovu u kojoj je terapija glazba. Glavne uloge nose Hana Hegedušić i Damir Kedžo – izjednačeni po broju dosadašnjih tesanja prakse u toj formi izražavanja jer je oboma ovo peti mjuzikl, ali i sjajan oblik radnog ljeta jer će prave probe za “Pacijente” startati početkom kolovoza.

– Igram Valentinu, talentiranu kantautoricu koja na vrhuncu karijere sve ostavlja i odlazi na otok čuvati koze. Naravno, to je njezina početna priča, a što će se dalje događati nemojmo otkriti. Veselim se radnom ljetu. Imala sam puno ljeta koja nisu bila radna, pa sam bila mama, dodavala masku i peraje na plaži..., ali toliko se veselim ovom poslu da mi nije ni zbog čega žao. Čak neću ići ni na more. Vježbam, dovodim se u red i jedva čekam probe. Moji su klinci već veliki, a i zbrinuti baka i teta-servisima – kaže Hana Hegedušić. Njezin će lik, kao i svi, završiti na psihijatrijskom liječenju, koje glumica privatno nije iskusila, ali o tome kaže:

– Imam prijatelja psihijatra s kojim volim puno pričati o sebi pa mi on tu i tamo nabaci neki lagani savjet. Nisam protiv psihoterapije, dapače, podržavam pomoć iz svih izvora koji god pomažu.

Ulaznice su u prodaji

Sličnog je stava i Damir Kedžo kojeg je zgranula nedavna spoznaja koju prepričava:

– Liječnica mi je rekla da su u Hrvatskoj tablete za psihička oboljenja jedne od najtraženijih. To je puno gora opcija nego razgovarati sa psihologom. Volim stvari rješavati prirodnijim putem. A što se tiče mjuzikla, doslovno uživam! U njemu sam glazbeni producent Robert.

Nisam zlikovac, ali sam malo pokvaren. Otkrio sam Hanu, točnije Valentinu, u jazz klubu, napravio od nje zvijezdu i potpisao s njom famozni ugovor fifty-fifty i iskorištavao je godinama, sve dok nije poludjela... Mjuzikl, za koji su ulaznice već u prodaji, najavljen je i hitom Petra Graše i Hane Huljić “Srce za vodiča”, a jučer je svjetlo dana ugledao i novi najavni singl “Ima nešto u tome” koji pjevaju Doris Dragović i Jacques Houdek. Uz Huljića, Gavrana i Barberića u autorskom timu je i Vjekoslava Huljić kao autorica teksta songova.

>>Predstavljene prve scene dugo iščekivanog mjuzikla 'Pacijenti' trojca Gavran-Huljić-Berberić

Komentara 1

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
10:29 16.06.2016.

Taman kad pomisliš da "estrada" ne može bit veči cirkus i kić eto iznenađenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije