Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjeruju u ljubav

Bračna sreća ovih parova traje desetljećima, a ovu su njihove ljubavne priče

Foto: PA/Pixsell, DPA/Pixsell, Nina Đurđević/Pixsell
1/7
30.07.2017.
u 09:37

Jedan od najdugovječnijih brakova u Hollywoodu imaju Kirk i Anne Douglas čija bračna sreća traje 63 godine, a na našoj estradnoj sceni s pet desetljeća bračne ljubavi mogu se pohvaliti Miroslav Ćiro Blažević i njegova supruga Zdenka.

Kada je u prosincu prošle godine puhao svijeće za svoj stoti rođendan Kirk Douglas je priznao kako je zahvaljujući svojoj srodnoj duši,  supruzi Anne doživio te godine.

- Sretan sam što sam prije 63 godine pronašao srodnu dušu i vjerujem da mi je naš divan brak pomogao da preživim - rekao je legendarni glumac koji se od glume oprostio prije dvadesetak godina kada je doživio moždani udar. Par se upoznao 1953. godine na snimanju filma "Act of Love" u Parizu. U to vrijeme Douglas je već dvije godine bio razveden od Diane Wabster s kojom ima sinove Michaela i Jolea.  Anne je pokušala ignorirati njegov šarm jer se nije htjela upuštati u vezu s hollywoodskim glumcem, ali na kraju je pokleknula i vjenčali su  se u Las Vegasu u svibnju 1954. godine. Od tada žive u ljubavi bez afera, a zajednički su odlučili nakon smrti imovinu darovati u humanitarne svrhe.

Dugim bračnim stažom može se pohvaliti i Martin Sheen koji je sa suprugom Janet u braku više od 50 godina. Za razliku od svog problematičnog  sina Charlieja Martin nije švrljao okolo i bio je vjeran Janet s kojom uz Charlieja ima još dva sina i kćer. U vrijeme dok se još oporavljala od smrti zaručnika glumica Meryl Streep je upoznala kipara Dona Gummera. Bio je to slučajan susret koji je  završio brakom u kojem su 38 godina i imaju četvero djece. Na pitanje koja je tajna njenog uspješnog braka glumica je rekla: Umjetnici žive od svoje strasti i Don u potpunosti razumije moje kreativni proces jer ga i sam često proživljava - rekla je. Kaže da je oduvijek znala  da želi osnovati obitelj i težila je tome da pronađe savršenog muškarca, a kada je upoznala Dona znala je odmah da je on taj.
Iako službeno nisu u braku Goldie Hawn i Kurt Russell zaslužuju biti dio ovog teksta jer je za pojmove Hollywooda i njihova veza fenomen. Njihov prvi susret bio je na filmskom setu i Goldie se odmah svidio tada 16-godišnji Kurt, ali kako je bila pet godina starija od njega mislila je  da ta veza nema budućnost. Sudbina je htjela da se opet sretnu i to 15 godina poslije na snimanju filma "Swing Shift" i tada su oboje znali da ne mogu bježati od strasti koja je zaiskrila među njima.  - Ne treba nam brak da bismo bili sretni. Najvažnije je da nam ne ponestane strasti - složan je ovaj par.

Rita Wilson je Tomu Hanksu donijela mir i obiteljsku sigurnost kojoj je težio još od djetinjstva kada je postao dijete razvedenih roditelja. Dvoje glumaca u brak su ušli 1988. godine, samo godinu dana nakon što se Tom razveo od prve supruge Samanthe. Koliko voli svoju suprugu Tom je potvrdio i kada je s katoličke prešao na Ritinu pravoslavnu vjeru. Glumac vjeruje da je upravo Rita njegov srećonoša jer mu je tek u braku s njom karijera krenula uzlaznom putanjom. Moja supruga mi je najvažnija osoba u životu. S njom mogu razgovarati i kao s ljubavnicom i  kao sa suprugom i kao s djevojkom i kao sa sestrom, prijateljicom, majkom. Sve sam našao u toj osobi. 

Iako i kod nas poznati parovi češće pune rubriku razvodi i dalje ima onih koji vjeruju u vječnu ljubav a među njima su i Tihana Harapin Zalepugin i  Saša Zalepugin. - Sjećam se kao da je bilo jučer. Bio je šarmantan, ležeran, jednostavan. Imala sam veliki respekt prema njemu - opisala je  Tihana kako se osjećala pri prvom susretu sa Sašom. U braku su 25 godina, a prvi put su na duže vrijeme bili razdvojeni i to zbog Sašine operacije kuka.

Uz nadimak trener svih trenera Miroslavu Ćiri Blaževiću valja dodati i nadimak veliki šarmer. Iako je omiljen u ženskom društvu Ćiro je već 56 godina odan svojoj supruzi Zdenki. U jednom intervju za Story na pitanje kako je očuvao bračnu sreću pet desetljeća rekao je: Mislim da je najveći problem u životnom standardu. Neimaština provocira najveće probleme. Samo istinska ljubav može spasiti brak od neimaštine. Mene i moju Zdenku,  koju od milja zovemo Nena, pratile su i ljubav i poštovanje, ali hvala Bogu, i u kasnijim godinama dobre ekonomske prilike.

Komentara 2

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
11:18 30.07.2017.

Osnova je ipak imati dovoljno materije za zivot a nadopuna osnove je davanje. Moras u braku uvijek davati i kad se poklopi da oboje daju onda to traje. Tesko je ali nije nemoguce.

DU
Deleted user
10:16 30.07.2017.

Rita Wilson-Biography: ...Her father was a Pomak (Bulgarian Muslim), who was born in Greece and lived in Bulgaria and Turkey, and who worked at a racetrack; he changed his name to Allan Wilson. Her mother, Dorothy, of Greek origin, was born and raised in a Greek village on the Albanian border....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije