Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
125 kilometara

Petorica mladića za branitelje pješače iz Kaptola do Vukovara

pješačenje za branitelje (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/5
15.11.2012.
u 19:37

U Vukovar dolaze na sam Dan sjećanja kada će odati počast žrtvama vukovarske tragedije

– To je najmanja žrtva koju možemo za njih učiniti – kaže 27-godišnji Josip Lukačević Lux iz Kaptola koji je ove godine odlučio da do Vukovara iz svoga mjesta ide pješice kako bi odao počast svima onima koji branili taj grad heroj.  

Ta ideja kod njega je dugo sazrijevala, a ove godine, inače vojnik Hrvatske vojske, odlučio je tu ideju ''dugačku'' 125 kilometara i realizirati. – Onda sam pomislio da bi bilo dobro napraviti plakate i druge pozvati da mi se pridruže. Pod motom “Put zahvale u čast njima” pridružila su mi se još dva mladića iz Češljakovaca, jedan moj prijatelj i kum iz Osijeka te moj kolega, također vojnik, Hrvoje Buturac. Nas smo dvojica zajedno do sada išla pješice iz Petrinje do Marije Bistrice – objašnjava Josip koji vjeruje da će im to biti jedno prelijepo iskustvo. Najstariji u grupi, 31-godišnji autolimar Krešimir Valentić, dodaje da će se na ovom putu spomenuti i haaških optuženika te za njih izmoliti barem jednu krunicu.

U Vukovar dolaze na sam Dan sjećanja kada će odati počast brojnim žrtvama vukovarske tragedije. Vjeruju da zbog cilja koji je pred njima, bez obzira na fizičke napore, neće odustati te da će svi stići do kraja puta. Svoj hodočasnički put počeli su misnim slavljem u kaptolačkoj župnoj crkvi i blagoslovom koji im je udijelio župnik preč. Josip Klarić.

>>UŽIVO: U prepunoj katedrali misa za potporu Gotovini i Markaču

Komentara 4

JA
jamanuša
14:22 17.11.2012.

samo onaj koji voli svoju zemlju(ne nauštrb druge) ne dođe u krizu savjesti .vjerojatno se neće propiti.

LO
Louie
12:21 16.11.2012.

Svaka vam cast decki. Zasluzili ste pohvalu.

RE
realist1971
18:06 16.11.2012.

bravo dečki..tako treba!!!! vratiti ponos i naći vrijednosti gdje smo pomalo svi zbog suludog načina života nažalost zaboravili....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije