Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužva u učionici

Đacima ravnateljica i pedagoginja morale ustupati svoje urede

skola
01.02.2011.
u 16:37

Dogradnja i opremanje četiriju učionica Ekonomske škole stajat će 3,5 milijuna kuna, a riječ je o najvećem projektu iz školstva u županiji u 2011.

Nedostatak prostora za održavanje nastave već gotovo dva desetljeća najveći je problem Ekonomske škole u Požegi. Uz uvođenje nultih satova te subotnje nastave, kao i “posudbom” dviju učionica od susjedne Tehničke škole uspijevali su koliko-toliko rješavati problem nedostatka učionica. Do početka iduće školske godine taj problem ipak bi se trebao ublažiti.

– Ovaj tjedan treba početi dogradnja četiri nove učionice. Godinama smo Ministarstvo i svog osnivača Požeško-slavonsku županiju upozoravali na taj problem. Kada se prije šest godina pojavila mogućnost da se kao škola javimo na natječaj dogradnje škole, mi smo počeli s izradom projekta koji smo zajedno sa županijom aplicirali Ministarstvu. Sada smo dočekali da se to i realizira – objasnila je prof. Marinka Parac, ravnateljica Ekonomske škole.

Dogradnja četiriju učionica te njihovo opremanje stajat će oko 3,5 milijuna kuna koji su osigurani iz zajma Svjetske banke i državnog proračuna.

– Ovo je najveći projekt iz područja školstva koji će se realizirati u ovoj godinu na području Požeško-slavonske županije – istaknuo je dožupan Ferdinand Troha. Iako će četiri nove učionice olakšati organizaciju rada to ipak, dodaje ravnateljica, neće utjecati na smanjenje radnog tjedna.

– Uz nove učionice bit će nam samo lakše organizirati dodatnu, dopunsku nastavu, izbornu i fakultativnu nastavu te izvannastavne aktivnosti koje sada izvodimo uz otežane uvjete, ponekad i navečer. Učenici su do sada redovno koristili i moj i ured pedagoginja u pripremama za natjecanja. Na galeriji ćemo dobiti i novu zbornicu koja nam je također prijeko potrebna jer sada imamo situaciju da ponekad svi profesori ne mogu sjesti – objašnjava ravnateljica.      

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije