Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.11.2019. u 12:20

HDZ-ov načelnik dalmatinske Općine Seget od ranih devedesetih godina, i od samo 4.900 stanovnika, uspio je na reprezentaciju - tj. na hranu i piće na trošak proračuna - prošle godine potrošiti 171.142,19 kuna.

Predatorska navika lokalnih domaćih moćnika da se janjetinom, odojcima i obilatim ispijanjem vina i sličnih napitaka, ojača pozicija Asteriksa i Obeliksa lokalne političke zajednice, dobila je novi uzlet objavom podataka o gastroenološki navikama i trošenju Vinka Zulima.

HDZ-ov načelnik dalmatinske Općine Seget od ranih devedesetih godina, i od samo 4.900 stanovnika, prema podacima Indexa "uspio je na reprezentaciju - tj. na hranu i piće na trošak proračuna - prošle godine potrošiti 171.142,19 kuna". Za pretpostaviti je da se radilo o važnim sastancima čiji je "after" morao biti podjednako važan i spektakularan. Radi se o službenim podacima, ali bez benzina, službenog automobila, putnih naloga, telefona i ostalih sitnica i pogodnosti, tj. troškova, zbog čega nije teško zaključiti da je Vinko Zulim uspješan načelnik općine. Doduše male, ali su radni zadaci izgleda veliki.

Načelno, ne treba zuriti u tuđi tanjur, ali budući da su ove tanjure načelniku platili porezni obveznici, ima razloga. Kao i svi mi, tako i Zulim ima nekoliko omiljenih restorana u koje najrađe ide s društvom, jer se tamo osjećaju ugodno. Nije to ništa čudno i sasvim je razumljivo. A dođe kao naručeno u ovo predizborno vrijeme kad se spominje bespotrebne kadrove ionako preskupe, trome i niškoristi županijske i lokalne mreže Hrvatske, u kojoj je ovakva pozicija lokalnog šerifa san svakog političara skromnog formata, ali jakog apetita.

Hobotnica, pa i ona politička, ima veliku glavu, ali tek bezbrojni krakovi koji vode do ovakvih perifernih likova, ali ne i perifernih pojava, otkrivaju sav užas, političku vulgarnost i bijedu - moral nećemo niti spominjati jer se time ne bave - koju ne vidite tako često po dnevnicima i novinskim izvještajima, kao njihovih glavešina koji su pod jačim povećalom javnosti.

Stoga, zaboravite na sve one vijesti o skandinavskim i inim političarima, ministrima kad daju ostavke radi par eura sa službenih kartica potrošenih u pogrešnu svrhu, ili vožnji biciklom do posla. Kod nas vlada drugačiji mentalni i pravosudni sklop, gleda se "Život na vagi", a upravo su Zulim i ovakvi poput njega oni koje treba prijaviti u tu emisiju. Nešto kao dobrovoljni rad za opće dobro, jer dijeta bilo koje vrste im je najmrskija stvar. Ili izađite na izbore pa mu poručite što mislite.

Video - Markić: Hoćemo li promijeniti korupcijsku hobotnicu zbog koje ljudi odlaze iz Hrvatske

Komentara 7

Avatar Časnik2
Časnik2
16:51 04.11.2019.

...."Obelix"......za umrit od smija!! Živeli jarani!

PR
prajdali100
14:18 04.11.2019.

He he he bitno ja da je HDZ- ovski !!!! A u Sisku totalno devastiraju spomenik Hrvatskim braniteljima i nitko ništa ! Naravno uopće se nije oglasila crvena vještica.Što o tome ne pišeš !!? P.S.drži se glazbe,nju donekle poznaješ,naravno ne kao ja ali eto...

NA
natrag
07:26 05.11.2019.

Pustimo ga da jede. Mi obozavamo takvu vrstu, vrstu koja zdere nas novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije