Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVOTVORIO PUTNE NALOGE

Bivši HDZ-ov načelnik Lobora mora ići u zatvor na 10 mjeseci

Presuda Andriji Smetišku, bivšem načelniku Općne Lobor, optuženom za zloporabu položja i ovlasti
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
20.09.2019.
u 15:12

Teretio se i da je neuredno vodio knjige te da je s računa Loborske humanitarne udruge podizao novac koji je trošio u privatne svrhe.

Andrija Smetiško, bivši HDZ-ov načelnik Općine Lobor, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog malverzacija s novcem općine te novcem humanitarne udruge za program “Pomoć u kući starijim osobama.”

Od izrečene kazne, 10 mjeseci mora odslužiti iza rešetaka, dok mu se ostatak od godinu i pol dana zatvora mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od četiri godine. 

Sutkinja Sanja Mazalin izrekla mu je i mjeru zabrane obnašanja dužnosti u tijelima lokalne samouprave u trajanju od tri godine, a obvezala ga je da u roku  od godinu dana Općini Lobor vrati 56.787 kuna, dok u roku od dvije godine u državni proračun mora uplatiti 309.300 kuna, koliko je prema optužnici, uzeo s računa humanitarne udruge.

Ako u zadanom roku ne vrati novac, uvjetna osuda će mu se opozvati.

Prema optužnici, teretio se da je od 2009. do 2013. krivotvorio putne naloge te je tako oštetio Općinu Lobor, a sud nije povjerovao u dokumentaciju koju je priložio kako bi opravdao brojna putovanja. Teretio se i da je neuredno vodio knjige te da je s računa Loborske humanitarne udruge podizao novac koji je trošio u privatne svrhe.

Ključne riječi

Komentara 7

ZA
zagabria2
15:30 20.09.2019.

jadan nije opljačkao stotine milijuna pa da ga puste. Zašto on ide u bezuvjetni zatvor a deseci takvih uključujući i Sanadera i Todorića ne idu.

AG
AA_gun
15:46 20.09.2019.

zamisli koji ljigavac moraš biti da kradeš od humanitarnih udruga, što je najgore zbog takvih adeze lopina ljudi kod sljedećih akcija ne daju pare samo tako lako jer nisu sigurni koji adezeovac će to popaliti....

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
15:40 20.09.2019.

Kad nadjete postenog hdz-ovca koji se nije okoristio na stetu hrvatskog puka javite mi da mu ispecem janje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije