Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatočena u stanu

Živi nasred glavnog trga, a zbog reklame nema tračka svjetla

danica durbešić,durbašić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
21.11.2012.
u 07:00

Budući da stanarka Durbešić, kao suvlasnica zajedničkih dijelova zgrade, nije dala svoju suglasnost za postavljanje skele i spomenutih reklamnih panoa, podnijela je kaznene prijave protiv direktora tvrtke Damira Anića.

Umirovljenica Danica Durbešić živi na Trgu bana Jelačića, a život u vlastitom domu je kao u zatočeništvu. Njezin stan nalazi se iza reklamnog panoa i uz manjak svjetla zaklanja joj i vidik. Zato se tuži s tvrtkom jer nije dala suglasnost za reklamu. Iz Gradske skupštine poručuju da im se obrati za pomoć. – Oslijepit ću dok se oni ne urazume – ogorčena je Danica Durbešić, u čiji stan na Trgu bana Jelačića 15 ne dopire ni tračak danje svjetlosti zbog golemih reklamnih panoa. Preko čitavog ih je pročelja zgrade koja je, inače, zaštićeni spomenik kulture, u svibnju postavila tvrtka za vanjsko oglašavanje Anić holding. Budući da stanarka Durbešić, kao suvlasnica zajedničkih dijelova zgrade, nije dala svoju suglasnost za postavljanje skele i spomenutih reklamnih panoa, podnijela je kaznene prijave protiv direktora tvrtke Damira Anića.

Dio stanara pristao

– Nakon nepodnošljivog smrada iz pekarnice ispod, moram se boriti još i s ovim. Zatočena sam. Anić kaže da ima sve dozvole, ali ih ni meni ni mojim odvjetnicima ne želi pokazati – žali se 82-godišnjakinja.

Dio stanara je, kaže, pristao na ugovor s tvrtkom za postavljanje skele u svrhu obnove pročelja u trajanju od 18 mjeseci. Međutim, nisu htjeli komentirati svoju suglasnost. Danica Durbešić tvrdi da nikad nije vidjela spomenuti ugovor koji su potpisali njezini susjedi. U kaznenoj prijavi koju je podnijela sa svojim odvjetnicima stoji kako je u ovom slučaju riječ o izvanrednom poslovanju zgrade. To podrazumijeva obnavljanje pročelja i davanje u zakup oglasnog prostora na razdoblje dulje od godinu dana, za što je potreban pristanak svih suvlasnika. Marija Karabatić iz pravnih poslova Anić holdinga samo nam je kratko odgovorila kako imaju sve potrebne dozvole i nisu ih dužni pokazivati, osim ako je riječ o pravnom postupku. S druge strane, iako je pravni postupak u tijeku, odvjetnici Danice Durbešić naišli su na zid.

Grad dao dozvolu

– Tražio sam na uvid od tvrtke Anić holding ugovor sa stanarima, međutim bez uspjeha – izjavio je odvjetnik Stjepan Babić.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje kažu da je tvrtka Anić holding 16. travnja dobila dozvolu za podizanje građevinske skele u svrhu sanacije pročelja. No, sanacija pročelja ni nakon sedam mjeseci nije još počela.

– Neka se gospođa Durbešić obrati Gradskoj skupštini jer mi možemo tražiti na uvid potrebne dozvole. Nažalost, već je dugo prisutan problem reklamnih panoa u gradu – poručio joj je SDP-ov zastupnik Jurica Meić.

Ogorčena stanarka tvrdi da joj je život u vlastitom domu skoro nemoguć. A sudeći po svemu, ostaje joj čekati u mraku rješenje kaznene prijave. Podsjetimo, Anić holding je prije tri godine oštetio Meštrovićev reljef postavljajući skelu za reklamu na Trgu bana Jelačića 4, što je proglašeno kulturocidom.

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:51 21.11.2012.

Hm Nigdje u svijetu, na glavnim trgovima, na kojima stanovi koštaju basnoslovan novac ne stanuju jadne starice. Dami omogućiti pristojan život za vrijednost njezinog stana, negdje u prirodi i miru. Svaki dan prolazim preko Jelačić placa, a na njemu nee bih živio ni da mi poklone stan. Svaki dan neka dreka, koncerti, dočeci, derneci, revolucije, pijanci, ludomiri, gužva, tramvaji. Lijepo je biti tu, ali je preveliki muving. Takozvani city je za biznis, a ne za stanovanje.

DI
duncan_idaho
10:35 21.11.2012.

21.11.2012. u 09:51h suludisumar je napisao/la: _________________________________________________________________ A ti si rođen u Sjevernoj Koreji? pa da dekretom određuješ gdje ko mora živjet?

Avatar gamboa
gamboa
09:55 21.11.2012.

Gdje je ovdje zdrav razum? Još mora da ih moli? bakice angažuj nekoga da im sve to poruši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije