Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.09.2020. u 19:59

Hrvatska država sada je riječima premijera Plenkovića izrazila sućut zbog ubijenih srpskih civila

Za počinitelje zločina u Varivodama nema opravdanja, kao što se ne može nikako opravdati ni jedan zločin počinjen poslije Drugog svjetskog rata (a bilo ih je i za vrijeme nad civilima) protiv Talijana, Nijemaca, Hrvata, Slovenaca... Država koja je nastala poslije Drugog svjetskog rata nije se nikada ispričala zbog toga što su i poslije završetka ratnih strahota (a i za vrijeme) neki njezini građani s crvenom zvijezdom na kapi ljude, civile, bacali u jame u Zagorju, Istri..., što su strijeljali ljude pokraj Bleiburga...

Hrvatska država sada je riječima premijera Plenkovića izrazila sućut zbog "gaženja onih ideala za koje se borila golema većina hrvatskih branitelja, među kojima su bili i Srbi". Plenković je učinio golemu gestu u smislu vraćanja povjerenja između Hrvata i Srba i naglasio kako su počinitelji zločina u Varivodama, koji nije bio jedini zločin protiv Srba, nanijeli štetu Hrvatskoj.

>> VIDEO Boris Milošević u Varivodama

Evo, da se Tito ispričao za zločine koje su počinili - neću kazati partizani jer je njihova oslobodilačka borba završila okončanjem Drugog svjetskog rata, a i one koji su počinili zločine nad civilima tijekom rata ne može se zvati partizanima, kao što je Domovinski rat završen oslobađanjem hrvatskih teritorija od srbijanskog i JNA agresora, a one koji su počinili zločine nad civilima ne može se zvati braniteljima - već osobe s crvenom zvijezdom na kapi, onda bi se moglo kazati kako je učinio veliki korak prema suživotu svih građana.

Plenković je sada izrazio iskreno žaljenje i kazao kako se zločini kakav je bio u Varivodama "ne mogu opravdati i to priznanje za Hrvate znači smoći snage i priznati da su u Domovinskom ratu, koji je bio obrambeni, nažalost počinjeni zločini nad srpskim civilima koji se nisu smjeli dogoditi i nemaju opravdanja i koji zaslužuju svaku osudu". Svi trebamo imati snage i preuzeti svoj dio odgovornosti, sagledati svu silovitost i težinu tadašnjih zbivanja i okrenuti se budućnosti" poručio je Plenković.

>> VIDEO Plenković položio vijenac u Varivodama

Agresor na Hrvatsku bile su, dakle, i snage JNA, koje su nosile onu istu crvenu zvijezdu koju se i sada, nažalost, ističe samo kao ikonu oslobađanja hrvatskih teritorija u Drugom svjetskom ratu. Tito i ili netko u njegovo ime nije imao hrabrosti priznati kako su počinjeni zločini nad civilima tijekom i nakon završetka rata. Jedno je partizanski oslobodilački pokret, a drugo su zločini. Treba razlučiti dvije stvari i to je jedini put za suživot.

Komentara 5

DU
Deleted user
20:16 29.09.2020.

najveci zlocin je agresija srbije i cg na hrvatsku i bih...a ovo pupavcevanje po hrvatskoj je prevrsilo svaku mjeru ...u domovinskom oslobodilackom ratu u navedenim drzavama poginulo je vise od 25 000 hrvata...etc

JU
Jura
20:35 29.09.2020.

Ispričavati se za zločine, za koje još nije utvrđeno tko ih je počinio, dno dna je i antihrvatsko je djelovanje političkog vrha Hrvatske. Nedopustivo.

JB
JOKI_BROKI
21:06 29.09.2020.

Josip Jovic je prva zrtva velikosrpskog zlocina, ko je za njegovu smrt odgovaro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije