Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Tušekov hladan tuš za sve buduće predizborne pregovarače

Pojačat će se sada i sumnje u nezavisne liste jer se neće znati koga će kandidati nakon izbora podržati
27. siječnja 2021. u 10:46 4 komentara 970 prikaza
Zagreb: Zastupnik HDZ-a Žarko Tušek komentirao je izjave Viktora Šimunica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Gdje ti misliš da bi mogao najviše doprinijeti Zagorju poslije izbora?”, upitao je HDZov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića u jednoj zagorskoj klijeti. “Dal’ tebe zanima neka javna dužnost? Ak’ te zanima, i o tome možemo razgovarati, to sad ti moraš meni reći”, uključio se predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek. Trebao je to biti običan predizborni dogovor o postizbornoj suradnji da Šimunić nije procijenio da bi Zagorju najbolje mogao pridonijeti ako medijima dostavi tajno snimljeni razgovor koji je vodio s Tušekom i Gredičakom. I eto afere.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela NEZAPAMĆENA TUGA Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci nosili su tenisice i bili bez jakni

Tušek i Gredičak upali su, poput političkih naivaca, u klopku koju im je pripremio Šimunić, a njemu bi se, izađe li na izbore s nezavisnom listom i poslije podrži HDZ, otvorila vrata raja. Mogao bi birati. Ravnatelj Medvednice ili Papuka? Županijski pročelnik? Direktor turističke zajednice? Šef komunalnog poduzeća? Predsjednik nogometnog kluba? Dobro, pretjerujemo, u nogometu više nema kruha. Iz jedne zagorske klijeti pušten je duh koji bi mogao uzdrmati procese predizbornih pregovora diljem zemlje. Tušekov hladan tuš zakomplicirat će sklapanje dogovora prije lokalnih izbora. Pojačat će se i sumnje u nezavisne liste jer se neće znati koga će kandidati nakon izbora podržati. Čiji su oni igrači? Kako da ubuduće pregovarači vjeruju jedni drugima?

Zar će dogovorima o suradnji prethoditi pretres džepova? Mobiteli će se ostavljati na ulazima? Ne bi čudilo da se počnu nalaziti po saunama, kao u mafijaškim filmovima, samo omotani ručnicima. Ili još bolje, bez njih, pa da se do kraja ogoli to političko kokošarenje.

SUDSKI PROCES Počelo suđenje Culejevom sinu: S ekipom je brutalno premlatio mladića koji je kasnije oslijepio

Uključili su se odvjetnici, raspreda se o tome je li snimka nezakonita ili je riječ o javnom interesu, treba li se u istragu uključiti USKOK ili je stvar prebanalna, radi li se o trgovini utjecajem, vuku se i paralele s SDP-ovcem Željkom Sabom osuđenim zbog pokušaja podmićivanja vijećnice kojoj je nudio pozicije. Tušek odbacuje optužbe i brani se da je samo karikirao. To je, brane ga, bila normalna politička konverzacija. U tome i jest problem, što je to postalo normalno. “Reci, kaj ‘oćeš? Rešimo, nije problem...” Demonstracija je to kako od politike napraviti karikaturu koja ismijava birače.

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • viginti:

    Jako me zanima kako se dogovaraju koalicijski partneri prije izbora koliko tko dobije mjesta na listi . Od ovih kaj su se spominjali u kleti najveća korist bi bila kada bi se zakonski zabranile predizborne koalicije

  • MB365:

    HDZ paraziti. Mi se jednostavno moramo riješiti nametnika. Hajdemo zabaviti cijelu Hrvatsku i otkrivati lokalne HDZ-ovce, pa onaj tko ih skupi najviše dobije nagradu! Akcija se zove #SpasimoHrvatsku , samo onaj tko mrzi Hrvatsku je protiv ove akcije!

  • EroK:

    "Jedini problem" kod ovoga videa sa obljetnice VRO "Maslenica '93", što to nisu ustaški znakovi i pozdravi, nego znakovi i pozdravi legitimne jedinice, koja je sudjelovala u oslobađanju napadnute domovine, Hrvatske u Domovinskom-oslobodilačkom ratu!