Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.12.2017. u 07:12

Nema boljeg termina od 22 sata da se krenu s govornice čitati rječnici hrvatskog jezika

Čitam malo po Facebooku, spominju nam majku. Pa možda da krenemo raspravljati o samoj točki i konačno to završimo – preksinoć oko 23 sata, nakon što su zastupnici u Skupštini 14 sati polemizirali i razglabali, zaključio je reformist Robert Hirc.

Drugi je to bio dan šeste sjednice, šestog okupljanja skupštinara, koji su posao u jednom danu, kao što je to bila praksa u svim dosadašnjim sazivima, uspjeli završiti samo jednom, kad su se konstituirali. Javljanja za riječ više je nego ikad, što bi trebalo rezultirati i konstruktivnom raspravom.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Za koju su zastupnici pripremljeni, a za govornicu dolaze s dobrim argumentima i činjenicama. I jesu te dolaze, ali ipak velik broj tih izlazaka pred kolege, ali i javnost, zaista je nepotreban. Sat vremena kod točke o kavani Corso prekjučer su pričali o tome tko je rušio kvorum na prethodnom izglasavanju, a priliku nisu propustili ni da se malo “počaste”. HDZ-ov Andrija Mikulić Rajku Ostojiću iz SDP-a poručio je kako je, umjesto da se hodnikom šeće “s rukicama u džepovima”, vrijeme mogao provesti za operacijskim stolom, a vremena ni za što kasnije si je uzeo i socijaldemokrat, koji je s govornice oko 22 sata stao objašnjavati što je “tetka”.

Nazvao je tako Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku Tomislava Tomaševića iz Zagreb je naš, nakon što mu je ovaj rekao da se njegova stranka ni oko kojeg pitanja u Skupštini dosad nije angažirala. Odlučio je Ostojić tad da će razložiti, u svrhu objašnjavanja kako je opaska neprimjerena, što zapravo spada pod taj pojam.

– Tomislav Sabljak u Vijencu definira pojam tetka kao šatrovački. Prvo mu je značenje feminizirani muškarac, drugo velika stražnjica, a treće značenje odnosi se na menstruaciju jer su djevojke znale reći “došla mi je tetka iz Amerike” – nasmijao je Ostojić zastupnike. Kojima do smijeha zaista nije trebalo biti, već su trebali razmisliti na koji način raspravu, a i sjednicu argumentirano privesti kraju, a od gradskog parlamenta ne raditi cirkus.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije