Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toni Ivanišević

Hrvati između plaćanja kruha i plaćanja igara, izaberu kruh! Za oboje nemamo

Kolinda Grabar-Kitarović i Zlatko Dalić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
27.01.2018.
u 12:42

Treba osvježiti reprezentaciju, mudruju pojedinci nakon našeg poraza. Možda da zovemo Stipu Miočića? Na pivotu bi čuda radio! Arena je, inače, ponovo prazna. Nevjerojatno, ali istinito...

SUBOTA, 20.1.

Prazne su sve čarape po Zagrebu, novac je izvađen, Arena je puna! Meljemo Norvešku od prve minute. Utakmica je, zapravo, gotova u zadnjoj sekundi prvoga dijela. Dosuđen je sedmerac i loptu uzima Zlatko Horvat. Svima je u sjećanju SP u Francuskoj prije dvije godine, kada je, u zadnjoj sekundi utakmice polufinala protiv Norvežana, Horvat promašio sedmerac i Hrvatska ispala u produžecima.

Danas rutinski zabija. Iz nekog razloga se ipak igra i drugi dio, iako je sve jasno...

NEDJELJA, 21.1.

Negdje dobiješ, negdje izgubiš. Dobiješ Norvešku, a Mađaska ti u utakmici u Sisku podijeli 40 otkaza radnicima INA-e. Kaže Plenki da nije iznenađen. Nismo ni mi, a nisu vjerojatno ni radnici i njihove obitelji. Očekivan rezultat. Na naslovnicama rukometaši. Slave se pobjede, poraz u Sisku stavljen je po strani. Rukometaši kreću na strašnu Francusku. I radnici će ponovo na teren. Igraju derbi začelja u Petrokemiji i Uljaniku.

PONEDJELJAK, 22.1.

Srbija je očekivano izgubila od Francuske, ali svi pričaju o nečuvenom ispadu izbornika Srbije Jovice Cvetkovića, koji je pozvao “braću Hrvate” da navijaju za Srbiju. Zabrinuti za njegovo mentalno zdravlje, novinari su zatražiti objašnjenje. Kaže Cvetković da je dosta mržnje i ratova, da smo 40 godina živjeli kao braća, a da smo sada “klozet Evrope”. Čudan čovjek. Dvorana je bila prazna, Cvetkovića je internet ismijao, a mi ćemo se praviti da se ovo nije dogodilo.

UTORAK, 23.1.

Iako je utakmica za gradnju Pelješkog mosta gotova, Strabag se ne miri s porazom. Ulažu žalbu na suđenjenje i traže da se poništi natječaj na kojem su udarnici iz komunističko-kapitalističke Kine dobili posao. Mogu li hrvatski građani negdje podnijeti žalbu? Kome da se požalimo što više nismo u stanju napraviti ni most do Čiova, kamoli Pelješca? Gdje nestade hrvatska pamet, hrvatski inženjeri, radnici? Kako smo u ovom sportu već ispali iz lige?

SRIJEDA, 24.1.

Veličanstvena pobjeda protiv Francuske! Doduše, samo u drugom dijelu. I to zbog glupog pravila da se golovi iz prvog i drugog dijela zbrajaju, a u prvom su Francuzi pobijedili većom razlikom. Prvi dio smo izgubili zbog još glupljeg pravila, po kojem Francuzi imaju pravo postići gol sa svoje polovice, ako je naš gol prazan. Nakon tekme, porazbijani su prozori na Alilovićevoj kući u starom uporištu rukometnih huligana na Rabu. Mirkova Iva odmah proklela njegov odlazak u repku. Kaže da mu je ovo zadnje. Vraća se Pešić?

ČETVRTAK, 25.1.

Kolinda je dva sata drukala za Hrvatsku u Areni, otišla kući, pola noći učila za ispite na doktorskom studiju, a u zoru opet krenula v Zagorje! Jučer je po 13. put preselila ured. Svi oni koji su se ikada selili, znaju o čemu pričamo, a ona 13 puta u dvije i pol godine! Ne čudi da je maknula Titovu bistu, tko bi onu kamenčinu selio 13 puta po cijeloj Hrvatskoj. Obišla je rodnu kuću Franje Tuđmana, predionicu, župana i spomenik himni. Da su je pustili, još bi stigla ugasiti i požar na tvornici u Oroslavlju.

PETAK, 26.1.

Francuzi su dokazali da znaju sve o rukometu. Još im je jedino ostalo savladati poraze, a sada su i to naučili. Španjolci su nam pokazali kako se pobjeđuje dosadno moćnu Francusku, Lino je sve zabilježio, pa ćemo vidjeti za drugi put. Treba osvježiti reprezentaciju, mudruju pojedinci nakon našeg poraza. Možda da zovemo Stipu Miočića? Na pivotu bi čuda radio! Arena je, inače, ponovo prazna. Nevjerojatno, ali istinito, Hrvati između plaćanja kruha i plaćanja igara, izaberu kruh! Za oboje nemamo...

Pogledajte i neutješne rukometaše u zagrljaju najbližih:

Kolinda Grabar-Kitarović i Zlatko Dalić
1/12

Komentara 3

ŠT
ŠtoReći
21:36 27.01.2018.

jeste dosadni

5S
505.scrtom
22:55 27.01.2018.

Pišite o nečemu što još neznamo.

Avatar Kamocemo_tvoj_bog
Kamocemo_tvoj_bog
13:44 27.01.2018.

... bez Hrvatske Domovnice mozete lajati po Bosni..... nju dobivate kao dijete roditelja Hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije