Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK NEZADOVOLJAN

Červar želi promjene: Ne dozvoljavaju nam da pobijedimo

Hrvatska - Češka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
26.01.2018.
u 18:38

- Ne možemo dozvoliti da subjektivna procjena sudaca odlučuje o pobjedi i porazu. Apeliram na EHF i IHF da konačno promijene suštinska pravila i da se sucima oduzme subjektivna procjena.

Lino Červar nakon pobjede nad Češkom (28:27) i osvojenog petog mjesta kritizirao je suđenje na Europskom prvenstvu. Hrvatski se izbornik zalaže za promjenu pravila.

- Želio sam napraviti više, ali nam se dogodila nezgoda s glavnim igračem Duvnjakom. Igrali smo kod kuće, a suci su nas tretirali kao gostujuće ekipe. Želim da u budućnosti u svim natjecanjima ekipe imaju isti tretman kao mi. Ne možemo dozvoliti da subjektivna procjena sudaca odlučuje o pobjedi i porazu. Apeliram na EHF i IHF da konačno promijene suštinska pravila i da se sucima oduzme subjektivna procjena. Apeliram na trenere da me podrže. Ne slažem se da amateri odlučuju o profesionalcima. Očekujem od naše reprezentacije da ubuduće ima potporu i da se podrže idući izbornici. Pokušao sam, radio sam greške, ali nisam se štedio i dao sam sve od sebe - rekao je Červar pa dodao:

Hrvatska - Češka
1/14

- Stvar može ići dalje, do Međunarodnog olimpijskog odbora i Thomasa Bacha. Problem je u tome što se misli da igrači i treneri ne mogu suditi. Mislim da su treneri bolji suci od samih sudaca. Iza svega stoje bogati klubovi koji ne rade sve da ne izgube od lošije ekipe. Svi imamo pravo pobijediti, ali nam to ne dozvoljavaju. Dođe čovjek koji se ne bavi time i pravila interpretira na svoj način. Cijeli život borim se protiv toga. Dogodit će se da će se ugasiti klubovi jer klubovi ulažu velika sredstva, a nemaju rezultate. Dogodit će se to da će samo nekoliko klubova igrati rukomet, a mi moramo ići na masovnost.  Rukomet je postao pravi izvorni, europski, dvoranski sport. Po dinamici je zamijenio i košarku. Promijenimo pravila i omogućimo da djeca uživaju u ovom sportu.

Koja bi pravila točno Červar promijenio?

- Moramo utjecati na pravila koja omogućuju manipulaciju. Mora se točno znati koliko je vrijeme napada, kao u košarci. Dalje, nikako nije jasno je li probijanje ili ne. Laktovi u glavu, ljudi bez nosa, krv na parketu, ali nema probijanja. Promjene moraju biti takve da gledateljima bude jasno o čemu se rade. Neću kozmetičke, nego suštinske promjene. To bi bilo dobro za razvoj rukometa. Kako to da nestane klub koji osvoji prvenstvo Europe? Većina klubova životari jer su se umorili od toga.

Izbornik je nezadovoljan i što nam igrači mladi odlaze u inozemstvo.

- Mladi igrači koji rano odlaze u inozemstvo zastanu u svom razvoju i nemaju taktičku pismenost. Moje mišljenje je da bi igrači trebali igrati u svojim klubovima i domovini. Tek kada sve svladaju trebaju ići u inozemstvo. Imamo dva vanjska igrača koji ne igraju u svojim klubovima i to je vidljivo.

Osvrnuo se i na utakmicu.

- Zaslužili smo pobjedu, odigrali smo bez dvojice najvažnijih igrača, Duvnjaka i Cindrića. Vodili smo čitavo vrijeme i na kraju smo popustili. Nismo znali zadržati rezultat pa je na kraju bilo dinamično - rekao je Červar i pohvalio Češku:

- Čestitam na fer i korektnoj igri reprezentaciji Češke. Pratim tu reprezentaciju par godina, igrao sam s njima i vidim njihov uspon, postali su respektabilna reprezentacija. 

Lovro Mihić je dodao:

- Lijepo je završiti turnir pobjedom. Hvala svim ljudima koji su nas pratili u fantastičnoj atmosferi u Splitu i Zagrebu. Bilo je neopisivo igrati u ovakvom ambijentu.

Komentara 17

Avatar southman
southman
19:56 26.01.2018.

Lino svaka čast i veliko hvala na svemu što si uradio za Hrvatsku. Ali prijatelju reci ti meni i nama : 1. što su ti suci krivi da si tek u drugom poluvremenu protiv Norveške shvatio da kreneš igrati obranu 5-1 koja te dovela do pobjede uz Stevanovićeve obrane, 2. Jesu ti oni krivi što cijelu današnju utakmicu nisi shvatio da trebaš staviti flastera na njihovom najboljem i jedinom kvalitetnom igraču, 3. jesu ti suci krivi što si danas do 52, minute u napadu držao Kopljara koji je imao šut 5-0, 4. jesu ti suci krivi što si potpuno krivo psihološki pripremio ekipu za utakmicu sa Francuskom pa im je 10 lopti doslovno ispačo iz ruku, 5. jesu li suci krivi što nisi shvatio kao Španjolci danas kako treba igrati protiv Španjolske itd. itd......!?

SS
sokac sa drave
20:28 26.01.2018.

Evo Spanjolci su vec na devet metara cuvali Karabatu i nisu ga pustali u preko crtkane linije,sto ti to nisi pokusao sa Ceskim najboljim igracem?Ima ona rukometna ako zaustavis najboljeg imas sanse ali onda ce drugi zabiti,neka zabije drugi on nesmije drugi ce ponekad promasiti ovaj najbolji nece.To sam cuo kada je Zdravko Zovko objasnjavao igracicama Podravke u susretu protiv Norveske ekipe u Norveskoj.One ga poslusale i na kraju sigurno pobjedile,radilo se o protivnickom pivotu koji poslije ovog govora nije loptu dobio.

CA
canon60
21:55 26.01.2018.

Jedino mi ovaj prijedlog o vremenu napada pije vodu a o taktici bolje neka šuti. Pa on pola time-outa potroši na : "slušaj, slušaj.."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije