Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet Goluži

Nenad Kljaić: Bolje imati 12 Balića, nego 12 poslušnika...

'06.06.2010., Gradska sportska dvorana, Makarska - Finale Kupa Hrvatske u rukometu za muskarce, RK Kastela Adriachem - RK Croatia Osiguranje. Pobjednik ekipa Croatia Osiguranja rezultatom 26:40. Trene
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
20.12.2012.
u 10:55

- Vožnja automobilom po Rijadu je kao videoigrica. Domaći ne poštuju znakove, dogodi se i 1700 prometnih nesreća na dan - ističe Kljaić.

Moralo bi se dogoditi čudo pa da se Goluža i ja nađemo na suprotnim stranama u osmini finala. Ne bih htio ulaziti u Golužinu odluku, ali da sam ja izbornik, Ivano bi sigurno bio u sastavu, kaže Nenad Kljaić, osvajač zlatne olimpijske medalje u Atlanti 1996. godine. Slavko Goluža neće biti jedini hrvatski trener koji će sjediti na klupi reprezentacija na sljedećem Svjetskom prvenstvu koje 10. siječnja 2013. godine počinje u Španjolskoj. U skupini koja se u osmini finala križa s našom, na klupi Saudijske Arabije sjedit će Nenad Kljaić, osvajač zlatne olimpijske medalje u Atlanti 1996. godine.

Klonirao bi samo Ivana

– Moralo bi se dogoditi čudo pa da se Goluža i ja nađemo na suprotnim stranama u osmini finala. Saudijska Arabija nikad nije prošla prvi krug, a kada bismo u Španjolskoj pobijedili Bjelorusiju ili Južnu Koreju, to bi bilo kao da smo osvojili Svjetsko prvenstvo – rekao je Kljaić koji je s reprezentacijom Saudijske Arabije na pripremama na Rogli, a poslije će u Poreč gdje bi trebao ostati do polaska u Španjolsku.

– Dogovorio sam devet utakmica, ali ne i s Hrvatskom – istaknuo je Kljaić.

Goluža na SP neće voditi Ivana Balića.

– Ne bih htio ulaziti u Golužinu odluku, ali da sam ja izbornik, Ivano bi sigurno bio u sastavu. Da mi netko ponudi da mogu klonirati samo jednog igrača iz Hrvatske, klonirao bih upravo Ivana Balića. Bolje je imati dvanaest Balića, nego dvanaest poslušnika – kazao je Kljun.

Imao je u CO Zagrebu priliku trenirati rukometnog genijalca.

– Bez ikakva ustručavanja mogu reći da s Ivanom nisam imao nikad ni najmanjeg problema. Te mi je polusezone bio najbolji igrač. On je vođa momčadi i svaki bi trener poželio imati takvog igrača na svojoj strani – istaknuo je Nenek.

Vjeruje li u priču da se Ivano izborniku jednostavno nije htio javiti, odnosno da izbornik nema njegov broj telefona.

Apstinencija

– Ma dajte, molim vas. Najlakše je reći – nisam ga mogao dobiti. Mislim da problemi između Balića i Goluže postoje još od Svjetskog prvenstva u Švedskoj 2011. godine, a kulminacija njihova lošeg odnosa bila je na polufinalnoj utakmici Olimpijskim igrama u Londonu kad je Ivano prosjedio na klupi posljednjih dvadeset minuta. Da je igrao, mi bismo sigurno pobijedili Francusku. Jer, dok je bio u igri, bili smo u egalu. Mislim da od te utakmice Ivano više ne doživljava Golužu – smatra Nenad Kljaić.

Kako je u Saudijskoj Arabiji?

– Najprije sam dva mjeseca gledao utakmice u Damasku i Rijadu. Potom sam pozvao dvadesetak igrača na pripreme za SP. Igrači su zaposleni u vojsci, policiji ili tamošnjoj najvećoj naftnoj kompaniji. Dva najbolja igrača trenutačno nisu s nama na pripremama – jedan završava faks, a drugi je morao ostati na poslu – rekao je Kljaić.

Kako provodi vrijeme?

– Uglavnom u hotelu. Najčešće se u slobodne vrijeme kartam ili se kupam – rekao je Kljaić.

A žene?

– Strogo zabranjeno. Kad sam tamo, apstiniram – rekao je na kraju Nenad Kljaić.

Komentara 1

AN
Andreeejjj
01:01 29.07.2017.

Nenek ne foliraj se, jer ŽENE ti uvjek dolaze iz HRV (ZG, ST, RI), BG, Njemačke, itd, itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije