Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.12.2014. u 13:54

Dva pobjednička vijenca zaslužili su Mirela Holy i Đuro Horvat. Njima prekoputa sjedenje na dva kaktusa zaslužilo je dvoje državnih službenika koji nisu dali nijedan suvisao odgovor na pitanja

TVOJE LICE ZVUČI POZNATO

Nedjelja, NOVA TV, 20.30

Nastavlja se pad koncentracije producentske ekipe, tj. onog njena dijela koji je u predzadnju emisiju pozvao osobu koja ne odgovara standardima obiteljskog showa, snimio njenu pjesmu i odustao od emitiranja. Bila je to cenzura i bila je to Nives Celzijus koja je, ne sluteći zla, mirno od početka do kraja (kad je zaplesala sa svim sudionicima i razigrala svoje adute) u emisiji sjedila kao četvrti član žirija i kao takva ne zaslužuje, uostalom, ma o čemu mi pričamo: nitko ne zaslužuje takav ponižavajući tretman. Dobro je da „Tvoje lice zvuči poznato" završava jer tko zna čime bi još bilo upropaštavano ovo remek-djelo Nove TV. Od početka do kraja, u ovom tužnom trenutku kad se opraštamo od hrvatskih pjevača i pjevačica koje prvi put vidimo da plešu.

Kaktus

RTL DANAS

Ponedjeljak, RTL, 18.30

U nedjelju je RTL otvorio aferu Varga (najnoviju u nizu od četiri), a danas je bilo zanimljivo vidjeti kako Milanovićev ministar zdravlja šuti na novinarsko pitanje je li na privatnom skijanju bio službenim autom i sa službenim vozačem. Očito bi ovaj, čini se, omiljeni Milanovićev ministar trebao podnijeti neopozivu ostavku, jer ni dan nakon afere nije u stanju bilo što javno priopćiti o svojem privatnom skijanju (ako je uopće skijao, ili je samo hodao uokolo u plavom skijaškom odijelu). Reporterke Ana Trcoli i Mojmira Pastorčić savršeno su, s blagom dozom komentara, prepričale strahotu što ju je počinio g. Varga, a reporter Boris Mišević javio se iz prikladnog okruženja. Pala je noć pa je on s mračnog Markova trga podsjetio na Vladine afere s automobilima: početkom godine uvezeno ih je tisuću petsto, neki i za cijenu od 650.000 kuna. Nakon petodnevnog smišljanja naš g. Skijaš objavio je neku svoju svadljivu ispriku – no to je već nova afera.

Tri vijenca

TREĆA DOB

Utorak, HRT 4, 10.10

Anita Hrstić, voditeljica i urednica današnje prijepodnevne reprize „Treće dobi" na Četvrtom programu HRT-a, na početku emisije izustila je riječ diskriminacija. Tako je okvalificirala novu odredbu po kojoj osobe starije od 65 godina, žele li produžiti vozačku dozvolu, moraju proći liječnički pregled. Njen gost Tomo Benko, predsjednik Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, izjavio je na kraju emisije da je tu riječ o dobnoj diskriminaciji koju je ovog ljeta na brzinu ozakonio Hrvatski sabor. Vijeće očekuje promjenu te odluke kojom bi se dobna granica pomakla na 70 godina, predlaže da liječnički pregled bude besplatan, da ga rade liječnici obiteljske medicine, a ne kao do sada kad se pravo na izdavanje liječničkih uvjerenja dodjeljuje po nejasnim kriterijima. Radikalnije rečeno: policija ne smije tlačiti umirovljenike, tj. starije stanovništvo nižih primanja.

Vijenac

DRUGA STRANA

Srijeda, HRT 4, 13.34


Prva „Druga strana" zanimljiva je jedino po tome što njen voditelj Željko Kardum sad ima tri emisije, dvije loše i jednu nerazumljivu: „Druga strana", Snaga volje" i „Financijska minuta". Ne zna se u čemu je tajna uspjeha g. Karduma na Hrvatskoj televiziji. Dio rješenja ove stare zagonetke kao da se nazire na snimkama na YouTubeu, na kojima ovaj TV početnik vodi predizborne skupove Kukuriku koalicije. Stariji gledatelji, čitatelji sovjetskih pedagoško-političkih romana, rekli bi tako se kalio čelik, a mi nešto mlađi sjećamo se g. Karduma kako se na minuticu u emisijama uskoro umirovljenog Đure Tomljenovića javlja u ulozi glasnogovornika Zagrebačke burze koji govori o novostima na tržištu dionicama. „Financijska minuta" koja se sastoji samo od brojeva koje nitko ne razumije ukida se poslije Nove godine, što je dobar primjer i za ostale dvije.

Dva kaktusa

ŠTO VAS ŽULJA

Četvrtak, HRT 4, 9.05

Reporter Petar Vlahov, mješavinom suverenog razgovora s lokalnom vlašću, izjavama stanovnika i reportažama, predstavio je žuljeviti Karlobag. Lika! HRT bi od ove, ovaj put odlične, emisije trebao napraviti CD i dijeliti ga Ličanima jer Lika nikog drugog ne zanima. Naklada bi bila simbolična jer Lika izumire. Da je Lika problem isključivo Ličana, svjedoči šutnja kao jedini odgovor koji su na svoje prijedloge od Vlade iz Zagreba dobili načelnik općine Karlobag Ivan Tomljenović koji radi bez plaće, ravnatelj parka Prirode Velebit Ivan Tomljenović (da, zove se isto kao načelnik, samo je puno mlađi, ali mu nije sin), zamjenik načelnika Boris Smojver i voditelj karlobaškog hotela „Velinac" Stipe Jelinić. Ličani, Tomljenović, Tomljenović, Smojver i Jelinić, nisu zbog toga obeshrabreni. Nadaju se gospodarskoj zoni u Lukovu Šugarju, žele otvoriti 42 nove plaže i naseliti mlade bračne parove iz BiH.

Vijenac

OTVORENO

Petak, HRT 4, 11.15

Dva pobjednička vijenca u emisiji o hrvatskom groznom gospodarenju otpadom zaslužili su Mirela Holy i biznismen i inovator Đuro Horvat, direktor poduzeća Tehnix. Njima prekoputa sjedenje na dva kaktusa zaslužili su Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića (netom preseljenog na luksuznu lokaciju), i gđa Sandra Tucak Zorić, jedna gospođa iz zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom. Ovo dvoje državnih službenika, kao što se unaprijed znalo, nije pružilo ni jedan suvisao odgovor na pitanja odličnog voditelja Domagoja Novokmeta, inače nepodnošljivo susretljivog u sastavljanju pitanja svim mogućim ministrima, zamjenicima i voditeljicama centara za otpade. Političarka gđa Holy potvrdila je svoj raritetni ugled nepotkupljive stručnjakinje, a tvrtka g. Benka sagradila je 50 tvornica samo u Rumunjskoj, u Hrvatskoj ni jednu.

Dva vijenca

VIJESTI

Subota, HRT 4, 15.00

Da nema Četvrtog programa i njegovih vijesti svakog punog sata cijeli dan, ne bismo od jutra znali ono što smo čuli, što gospoda strani i domaći trgovci u prosincu poduzimaju. Produženo radno vrijeme u prosincu se ne evidentira, što znači da radnicama i radnicima ono nije plaćeno, a kad nije plaćeno, ni državi se ne isplaćuje porez koji joj pripada. Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske gđa Zlatica Štulić (telefonom) javlja da sindikat svakodnevno dobiva pritužbe radnika na radno vrijeme: prekovremeni sati se ne plaćaju, radno vrijeme se mijenja iz dana u dan, svaki radnici moraju na posao dolaziti sve ranije i odlaziti sve kasnije. Gospođa Zlatica i HRT dobro bi učinili kad bi nekom konferencijom za medije ili debatom na Prvom programu navečer ublažili prosinačku poplavu sadržaja koji uljepšavaju stvarnost.

Vijenac

>> Zrnce nužne političke nekorektnosti Ante Tomića u 'Subotom ujutro' 

>> Tko to viče buu, uaa u podgrijanoj 'Piramidi' Željke Ogreste

Komentara 5

SE
sestrićna
14:29 21.12.2014.

Radoboj_..samo se sjeti da ji izbačena iz sdp.a zbog nepotizma..

Avatar airbizz
airbizz
16:52 21.12.2014.

emisija tvoje lice zvuči poznato nije obiteljska i nema obrazovni karakter.to je dio američke industrije ubijanja dosade i dekadencije.dijeca gledaju kako se muškarci odijevaju u žene i obratno te misle da je to normalno.

AR
arjavas
10:29 23.12.2014.

Naši sindikalni lideri se samo naslikavaju po TV ekranima , aza radnike faktično nikaj ne poduzimaju . To isto radi i ova iz sindikatat trgovine . Danas je u "Dobro jutro Hrvatska " izjavila d su čak tri puta uu petnajst godina pokrenuli inicijativu oko radnog vremena za trgovce . Onaj Krešimir Sever valjda i spava u TV kućama , stalno nekaj mudruje a od svega skupa niš .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije