Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.08.2016. u 11:00

Nepojmljivo je da ministar Kovač, a s njime i Vlada, dopuštaju Srbima diplomatske pobjede

Subota 20. kolovoza


Misli li stvarno ministar Miro Kovač da je hrvatska javnost debilna, da je bez ikakve logike, pameti i pamćenja? Pošto su Srbi na granici s Hrvatskom uhitili Zdravka Hlobika, izjavljuje: “Ovakvo ponašanje, ovakvo zastrašivanje, ovakve provokacije više nećemo trpjeti. I na ovaj način Srbija nikada, ponavljam, nikada neće u Europsku uniju.” Taj isti Kovač dao je Srbiji zeleno svjetlo za otvaranje 23. i 24. poglavlja u pregovorima s EU, izjavljujući da su prihvaćeni svi hrvatski zahtjevi, a oni su značili da uhićenja poput ovoga više nisu moguća. No ono se dogodilo, a srbijanski ministar Dačić izjavljuje da je zakon o univerzalnoj jurisdikciji “temeljito razmatran u Europskoj komisiji koja je odbacila sve argumente i zahtjeve Hrvatske”, te srpske vlasti taj zakon provode. Nepojmljivo je da Kovač, a s njime i Vlada, dopuštaju Srbima diplomatske pobjede u EU dok je istodobno cijeli vrh političke hijerarhije u Beogradu – Vučić, Nikolić, Dačić, Vulin... – sudjelovao u agresiji na Hrvatsku. Je li hrvatska vlast mutava, nijema, kukavička, pa to ne uspijeva iskoristiti u EU, ili je tamo, iz navike na to da pred svakim skida gaće, nitko i ne smatra ozbiljnom?

Nedjelja 21. kolovoza

Danas je najopasniji Udbin ‘podmladak’

Zacijelo ste se nekad u osobnom iskustvu ili iz priča uvjerili kako i najveći gadovi u situaciji kad su ljudi ugroženi – požarom, poplavom ili kakvom drugom nevoljom – zdušno priskaču u pomoć, dapače, pri tome se žele posebno iskazati. Prijatelj mi je pričao – u jednoj takvoj katastrofi jedan seoski nitkov jako se upregnuo pomoći čovjeku kojeg je pogodila nesreća i kojemu je inače kao doušnik napravio velika zla. Nitko ga zbog dramatičnosti zbivanja u tom “čovjekoljublju” nije sprečavao. No i poslije takvih “dobročinstava” nitkovi ostaju nitkovi. Tako je i s ulogom Udbe u stvaranju hrvatske države, o čemu se u posljednje vrijeme jako puno piše. Samostalna Hrvatska nipošto nije nastala njezinom voljom ili političkim opredjeljenjem, štoviše, pola stoljeća Udba je bila najgori neprijatelj i revni progonitelj te ideje. Mnogi komunisti i udbaši – Račan i društvo, zatim Perković, Mustač, Manolić... – prilagodili su se novom stanju ne zato što su samostalnu Hrvatsku željeli, nego su se spašavali od ruke pravde koja ih je trebala stići i nastojali su zadržati što više moći. No oni odlaze, ali opasni su njihovi potomci i “podmladak” na čelu s Milanovićem koji donosi “lex Perković”. Nije slučajno što je upravo on rekao da je Hrvatska slučajna država.

Ponedjeljak 22. kolovoza

O sportašima odlučuju oni koji donose prezir svijeta

Protekle su noći završene Olimpijske igre u Brazilu, a najuspješniji Hrvati su uglavnom iz siromašnih obiteljii i bili su im uskraćeni elementarni uvjeti za trening i razvoj. Ali ima u tome jedna dragocjenost – u doživljavanju i slavljenju tih uspjeha obuzima nas poseban osjećaj srodnosti i bliskosti s našim herojima, oni su kao i većina građana koji u životu svakodnevno na rubu neimaštine treniraju svoj opstanak, osvajaju medalje mukotrpno stvarajući obitelji, podižući i školujući djecu, obarajući rekorde u utrci s nedaćama. I tako će biti i ubuduće. Bilo ili ne bilo više državne brige i novca za talente i vrhunske sportaše, medalje će osvajati oni koji se u oskudici u kojoj malo često znači puno probijaju kroz život kao što se do slave probijaju na sportskim borilištima, gdje im također malo znači puno, gdje je važan svaki metar ili centimetar, svaka desetinka i stotinka sekunde. Na žalost, o sudbinama sportaša koji ovoj zemlji donose slavu i ugled odlučuju Račani, Mesići, Sanaderi, Josipovići, Milanovići, ministri i saborski zastupnici koji joj donose siromaštvo i prezir svijeta.

Utorak 23. kolovoza

Pred beznačajnim Mostom Plenković se spušta nisko

Zašto Andrej Plenković odbacuje veliku koaliciju sa SDP-om a surađivao bi s Mostom iz kojega se danomice odapinju strijele prema HDZ-u, otrovnije od ljevičarskih? Smije li se predsjednik najjače stranke koja za ovu državu ima neusporedivo najveće zasluge, ponižavati pred beznačajnom, samoljubivom, umišljenom, ucjenjivačkom i destruktivnom političkom skupinom samo zato što vjerojatno bez nje ne bi mogao biti na vlasti? Ne ponavljaju li se ulizivanje i popuštanje mostovcima iz vlastohleplja koje je ovu zemlju nedavno i te kako koštalo? U HDZ-u ima vrlo negativnih mišljenja o Petrovu, Grmoji i drugima, ali ih nema u javnosti i kukavički se šuti, dok Petrov, Grmoja i drugi brutalno napadaju HDZ, pa mu čak žele da nestane!!! Teško je zamisliti veliku koaliciju HDZ – SDP, ali jednako je teško pojmiti da se markantni, obrazovani, slatkorječivi europejac Plenković, koji se prihvatio iznimno ozbiljnog posla, pred njima spušta tako nisko. Samo zato da se dokopa Banskih dvora uzda se u suradnju s ljudima koji su se popiškili po svemu što su prije proteklih izbora zagovarali te bi im poslije toga razotkrivanja svoje mizerije jedini cilj ako na tu suradnju pristanu također bili – Banski dvori. Bože, daj nam vlasti, vlasti i samo vlasti!

Srijeda 24. kolovoza

Grubijani su u svakoj stranci, u HDZ-u najviše

Ima ih svaka stranka, najveće ih imaju najviše, pa je i HDZ osuđen na to da ih trpi. Nogometnim rječnikom rečeno, radi se o stranačkim braničima grubijanima koji nemaju suptilnost veznjaka, okretnost i vještinu napadača, a Bože te sačuvaj ako su uz to skloni autogolovima. HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej na Facebooku je izvrijeđao zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija, i to prilično nepismeno: “Postovani Romi ne vjerujte bivsem oficiru JNA laze ko srpski cigan i nije dio vas Hrvatskih Roma u Hrvatskom saboru iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja hrvata sto nije vas program suzivota”. Pred novinarima pravdao se da je to učinio zato što je Kajtazi u Saboru, govoreći da su Romi u Hrvatskoj ugroženi, optuživao Hrvate i tvrdio da im bacaju bombe u dvorište. Nisam čuo niti bilo gdje našao da je Kajtazi tako govorio, ali i da jest, Culejev rasizam je za osudu i predizborni je autogol koji će HDZ-u sigurno nauditi.

Četvrtak 25. kolovoza

Milanović je jak kad se treba riješiti pola stranke

Kaže Milanović da je Hasanbegović “balast Karamarka kojeg se Plenković ne može riješiti jer je slab”. Možda su slabi razlozi zbog kojih bi neki htjeli da to učini, kao što su bili slabi ili nikakvi razlozi zbog kojih se Milanović riješio “pola stranke”. I u tome nije bio slab, bio je dostojan nasljeđa svojih blajburških prethodnika koji su to, u drukčijim egzekucijama, činili stravično djelotvorno. Svakome od koga je dolazio dašak protivljenja njegovu despotizmu opalio je nogu u stražnjicu. Uklanjao je ljude koji su od njega sposobniji, obrazovaniji i moralniji, te izvorni, a ne kao on prikrpljeni, esdepeovci, kao što su Željka Antunović, Davorko Vidović, Antun Vujić... Riješio se i najpopularnijeg ministra u svojoj Vladi Slavka Linića samo zato što se odupro kriminalu njegova brata, a oslobodio se i mnogih drugih. Poput udava počeo je bio gutati Komadinu, Bernardića i još neke, ali su mu bili prevelik zalogaj pa je odustao. Kako su pisali “njegovi”, ljevičarski novinari, Bandića je, uz pomoć ministra Ranka Ostojića, iz osvete i zavisti jednostavno strpao u zatvor. Demokratski vođa s komunističkom batinom.

Petak 26. kolovoza

Zar je Mucalo gori od pročetničke estetike?

Kad je ministar Božo Biškupić odbio potvrditi Duška Mucala za intendanta splitskog HNK, manje-više svi su mu pljeskali. Nakon što ministar Zlatko Hasanbegović nije potvrdio Marina Blaževića za intendanta riječkog HNK, manje-više svi mu zvižde. Biškupiću se pljeskalo zato što je Mucalo bio izbor u ljevičarskim medijima ne baš omiljenog gradonačelnika Željka Keruma te, kako je pisao respektabilni pisac, dramaturg i kazališni kritičar Jasen Boko, zabavljač “bez umjetničke biografije i ekonomist bez elementarnoga kazališnog obrazovanja”. Portret istog Boke naći će se na spolovilima glumaca koji skidaju hlače u “Hrvatskom glumištu”; predstavi riječkog HNK, valjda najodvratnijoj u povijesti hrvatskog kazališta, koju je režirao Oliver Frljić a dramaturg je bio Marin Blažević. Frljić i Blažević su i u nizu predstava i performansa koristili HNK za pljuvanje po cijelom hrvatskom kazalištu i kulturi, po Hrvatskoj i Domovinskom ratu, u stilu velikosrpske propagande. Normalan čovjek ne bi očekivao da ukusu onih koji su satrali Mucala odgovara pročetnička estetika (koju štiti crveni gradonačelnik Obersnel) te sada razapinju Hasanbegovića.     

Komentara 3

DU
Deleted user
07:26 29.08.2016.

Ova Vaša mržnja prema Mostu Vas gura u kontradiktornost, pa Vam je bolji SDP kao partner HDZ-u, a tvrdite kako je pogubnost udbaških očeva i sinova velika! Tako Vam je bolji Maras, Grbin, Stazić...od Petrova i Grmoje!? Tako je zaslijepljeni Budiša spašavao Račana (kontra Tuđmana) propao! Inat j mržnja mogu biti pogubni! Vi kao novinar bi se trebali biti malo više izdići se malo iz pukih emocionalnih sfera, jer u životu i pamet treba malo više upregnuti! Meni se čini da to Plenković radi- uvažava realitet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije