Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.07.2017. u 08:57

Načini kako je Agrokor radio pokazat će još niz nepravilnosti, svi čekaju poteze DORH-a

Nova otkrića zaobilaznih financiranja Agrokora u vrijeme bivše uprave, koje uključuje i novac države, ali i različitih kombinacija financijskih transakcija Agrokora i još nekih domaćih tvrtki, dodatni je poticaj da se ubrza raščišćavanje slike i pronađu odgovorni za stanje u kojem se Agrokor našao.

A zbog čega sada i tvrtke koje su s Agrokorom radile bez ikakvih kombinacija, nego čekajući na isplatu svog novca i preko pola godine, imaju problem. Upravo te tvrtke-dobavljači malo teže gledaju na situaciju u kojoj sada svi imaju jednak tretman pri raspodjeli starog duga, a koji bi se ovaj tjedan trebao nastaviti vraćati iz nedavno odobrenog kredita.

Danas se održava sastanak privremenog Vjerovničkog vijeća na kojem će se utvrditi podjela novca – kome i koliko. Ne mogu ni tvrtke olako gledati na otkrića o financiranju Agrokora, uz već poznato HBOR-a u vrijeme kada se znalo da je vraćanje tog kredita upitno, do prikrivenog preko iste banke putem Fonda za gospodarsku suradnju Nexus.

Godinama se velik broj tvrtki žalio da ne može do novca iz državne banke, a mnogima bi odavno pomogao da pospješe razvoj i izvoz. Čeka se na DORH koji je već tri mjeseca u prostorijama koncerna i radi izvid. I revizori u Agrokoru dolaze u trag istinitostima financijskih izvješća, financijskim kombinacijama, dugovima i potraživanjima...

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić rekla je kako će “vrijeme koje je ispred nas donijeti i još neke druge primjere koji će pokazati što je to, kako i na koji način Agrokor poslovao i kako je ustvari i zbog čega došao na rub stečaja” Slične izjave koje dolaze posljednjih dana iz Vlade sve više upućuju na mogućnost da će uskoro doći i do uhićenja odgovornih. Obitelj Todorić već je angažirala odvjetnike i priprema se za moguću obranu.

U međuvremenu, mnoge tvrtke koje su bile povezane s Agrokorom na rubu su preživljavanja, a neke su već i morale pokrenuti predstečajnu nagodbu. No, da Vlada zakon nije donijela, u takvoj bi situaciji bili gotovo svi.

Komentara 29

Avatar 123456
123456
09:10 26.07.2017.

Je, u Lijepoj našoj vrijrdi pravilo - kaj više ukradeš ovom jadnom narodu to si ugledniji!

DH
dalibor.hren
09:09 26.07.2017.

Zbog čega su otac i sinovi još na slobodi? Možda netko kompromitiran čeka da odu u inozemstvo??? Sve je jasno ko dan: Optužnice nema, nije podignuta, a mafijaši pripremaju obranu...

MA
Malenkost
09:37 26.07.2017.

Sve mirisi na Mafiju i organizirani Lopovluk na najvisoj razini HR Politike i Trgovackih kanala. Tko tu ostadne sam si je kriv, kofere u ruku i van te lopovske Tvorevine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije