Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavna skupština

Dioničari HT-a potvrdili dividendu od 7 kuna

HT
Foto: Marko Prpić/Pixsell
29.04.2015.
u 23:00

Dividenda Hrvatskog telekoma za 2014. iznosit će 7 kuna po dionici, potvrđeno je jučer na Glavnoj skupštini dioničara HT-a

Dividenda Hrvatskog telekoma za 2014. iznosit će 7 kuna po dionici, potvrđeno je na Glavnoj skupštini dioničara HT-a. Za njenu isplatu iz zadržane dobiti iz 2009. izdvojit će se 573,2 milijuna kuna, stoga dioničari nisu obavezni platiti porez od 12 posto i pripadajući porez te će im biti isplaćen puni iznos.

Skupština nije prihvatila protuprijedloge Societe Generale – Splitske banke i Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima za isplatu većeg iznosa dividende. Dividenda će se isplatiti 25. svibnja 2015. Skupština je prihvatila prijedlog o raspodjeli prošlogodišnje dobiti od 1,13 milijardi kuna na tri dijela: 940 milijuna kuna za povećanje temeljnog kapitala, 34,7 milijuna kuna u zakonske rezerve i 155,97 milijuna kuna u zadržanu dobit. Na skupštini je bilo 37 dioničara koji su predstavljali 71,83 posto temeljnog kapitala HT-a. HT je jučer objavio da je Nadzorni odbor na sjednici imenovao Borisa Batelića članom uprave te glavnim direktorom za korisničko iskustvo, na razdoblje od tri godine s početkom od 1. svibnja 2015. godine.

Kako je već objavljeno, 1. svibnja iz uprave odlazi Irena Jolić Šimović. Usto je u Nadzorni odbor izabran Marc Stehle na mandatno razdoblje od četiri godine.

>>Branitelji traže dvostruko veću dividendu, HT nudi samo sedam kuna

>>Hrvatski Telekom i Deutsche Telekom pokreću Cloud VPN

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije