Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.03.2021. u 08:14

Jeste li shvatili da se itko bavi vašom sredinom dugoročno, a ne samo pitanjima koja traju od mandata do mandata?

Iako prava kampanja još nije započela, naslušali smo se dosta predizbornih obećanja; ideje, planovi, rješenja koja će pomicati granice pljušte sa svih strana. Slušamo i čitamo razgovore s kandidatima koji žele preuzeti vodstva u gradovima i tako to, zapravo, i treba biti. Kandidata, uglavnom, ne manjka. Samo je u Zagrebu njih 14 koji smatraju da imaju najbolja rješenja kojima bi metropolu preokrenuli naglavačke, od nje stvorili grad dostojan za svačiji život. Ne manjka, zapravo, kandidata ni u jednom velikom gradu, ima ih možda i više nego na i jednim izborima.

Osim nekih sasvim novih lica, pojavljuju se i neka već poznata imena poput Željka Keruma u Splitu, oni tvrde da će, dobiju li novu šansu, napraviti nešto sasvim novo. Pa, iako će ih zasigurno biti još i iako će nas svi oni tek upoznati s detaljima svojih programa, već sada, ako razmislite o onome što ste do sada čuli, možete izvesti neki zaključak.

Zbog koje ste se izjave zamislili, zastali na trenutak, osvrnuli se da vidite lice koje govori ono što smatrate da ima logike, što je novo, drugačije, što se bavi istinskim problemima vašega grada, županije i općine i što zapravo ‘drži vodu’. Je li itko iznio neko novo rješenje, revolucionarno, drugačije, jeste li shvatili da se itko bavi vašom sredinom dugoročno, a ne samo pitanjima koja traju od mandata do mandata?

Jer, budimo realni, glasači znaju što je moguće izvesti u njihovoj sredini, a što su tek isprazne floskule koje služe tome da se netko domogne mandata nakon kojega će, uz poneku asfaltiranu ulicu, bolje izgledati samo njegova imovinska kartica. Manji i veći gradovi nisu lišeni predizbornih kampanja kojima se okosnica vrti oko toga da treba srušiti onoga tko je na vlasti. To je bilo posebno vidljivo u Zagrebu gdje je desetak kandidata nakon smrti Milana Bandića moralo osmisliti i neke konkretne ideje. No jesu li vam uvjerljivi?

U manjim je gradovima to još izraženije; pojedinci kažu da treba srušiti vladajuće, no nejasni su što bi oni napravili i kako, a ako imaju ideju, padnu već na propitkivanju njezine provedbe. Kvantiteta, znate i sami, nije isto što i kvaliteta. Kada se ona pojavi, tada zastanite i osluhnite.

 

>> VEČERNJI TV Jadranka Kosor u studiju Večernjeg lista komentira lokalne izbore i izlazak članova iz HDZ-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije