Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.11.2019. u 08:00

Ima li Šef SDP-a morala barem kao Mikulić, Znači, ispriča se i plati školi stečeno znanje

Kakvu su leteću izmjenu odradile prve postave vodećih timova HDZ-a i SDP-a! “Tko bi gori, eto je doli, a tko doli, gori ustaje”, pristaje im Gundulićeva antimetabola iz Osmana. S pravom se ražestio jedan od dojučerašnjih vođa pokreta protiv Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Gordan Jandroković kazavši kako se od predsjednika HDZ-a za puno manje tražila ostavka. Sudeći po njegovoj reakciji na utvrđenje da je Davor Bernardić javnu dužnost iskoristio za osobni probitak u vrijednosti od 260.000 kuna, sada je čini se sklon ojačati Povjerenstvo daleko strožim sankcijama.

S pravom se pita i kakva je to odluka, netko protupropisno dobije poklon vrijedan 260.000 kuna, a nema sankcije. Premda, sigurno zna, čak i da zakon predviđa sankciju, najveća koju Povjerenstvo može izreći je 40.000 kuna. I tko je sa smiješkom ne bi prihvatio ako mu u džepu, ili u glavi, ostane stečeno znanje vrijedno još 220.000 kuna. “Ako je tako principijelan, neka sada Bernardić podnese ostavku!”, zabetonirao je Jandroković prvog čovjeka SDP-a. Tako se u jedva 24 sata stubokom promijenila situacija sa sukobima interesa na političkoj sceni jer su higijeničari SDP-a dan prije tražili ostavku glavnog inspektora Andrije Mikulića jer se kod ispunjavanja imovinske kartice vodio mišlju da zemljište nije tako “čvrsta” nekretnina kao objekt na njemu.

I dobro je Maras uočio, kada poduzetnicima dođu Mikulićevi inspektori, trebaju napraviti što i on, zahvaliti im na uočenoj nepravilnosti, ispričati se i popraviti grešku. No Maras drži da bi Mikulić “radi higijene društva i radi toga da se maknemo od korupcije koju nam nudi HDZ” morao podnijeti ostavku. Logično, svi se sada pitamo vrijedi li princip SDP-ovih higijeničara i za Bernardića? Ili, barem neka postupi kao Mikulić, ispriča se i popravi grešku, znači vrati školi poklon u novčanoj protuvrijednosti. Politika bez principa je licemjerna. Bernardić još nije shvatio, badava mu sva znanja, bez morala. Inače, nakon što je jamio, ne bi bubnuo: “Nisam znao da je stjecanje novih znanja sukob interesa.”

Komentara 6

Avatar southman
southman
09:01 03.11.2019.

Bero i znanje !? Nespojivo !!

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
12:55 03.11.2019.

Novinar: - danas je strajk prosvjetara.. Bero - Plenkovic mora dat ostavku ! Novinar - Djuro Djakovic pred stecajem. Bero - Plenkovic mora dat ostavku ! Novinar - propala nabavka F-16. Bero - Plenkovic mora dat ostavku ! Novinar -r - Turci napadaju Kurde. Bero - Plenkovic mora dat ostavku ! Novinar - Koreja lansirala raketu. Bero - Plenkovic mora dat ostavku ! Novinar - dobili ste 260.000 kn mimo zakona. Bero - ...... ?

RE
RevizorNovinarstva
09:12 03.11.2019.

hahahahha joj majko moja hahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije