Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPENDIJA POSLOVNE ŠKOLE

Bernardić o odluci Povjerenstva: Moramo poštovati institucije svoje zemlje

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.10.2019.
u 15:22

Na opasku kako je to stjecanje znanja dobio besplatno dok drugi to moraju skupo platiti, kao i da se u zamjenu za taj novac obvezao promovirati tu školu, Bernardić je uzvratio kako misli da je sve po tom pitanju jasno odgovorio.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poštuje odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te poručuje kako "nije bio informiran da je stjecanje novih znanja u Hrvatskoj sukob interesa". Povjerenstvo je, naime, danas utvrdilo da je Bernardić povrijedio načelo transparentnog djelovanja iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kada je 2014. prihvatio stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli u iznosu od 263.000 kuna, no nije kažnjen jer zakon za povredu tog članka ne predviđa sankcije.

Bernardić je 2014. sklopio ugovor o stipendiji s tom školom u iznosu od 263.000 kuna te se obvezao na 120 sati istraživačkog, znanstvenog i konzultatntskog rada kao i da će biti promotor i ambasador škole.

- Moramo poštovati institucije svoje zemlje, ali ni u snu nisam mogao znati da će stjecanje novih znanja u Hrvatskoj biti okarakterizirano kao sukob interesa, pogotovo kada znamo da u Hrvatskoj imamo sukob interesa i sve veću i nikad prisutniju korupciju, kriminal, nasilje. To je, na žalost, sve povezano s vrhom vlasti – komentirao je Bernardić.

Na opasku kako je to stjecanje znanja dobio besplatno dok drugi to moraju skupo platiti, kao i da se u zamjenu za taj novac obvezao promovirati tu školu, Bernardić je uzvratio kako misli da je sve po tom pitanju jasno odgovorio. Odbacio je mogućnost velike koalicije s HDZ-om, kao i mogućnost da se širokoj koaliciji koju okuplja za parlamentarne izbore priključi HNS.

- Nema suradnje s HNS-om, stranke koja je izdala građane, svoje birače i koja je, u konačnici, izdala i SDP - zaključio je Bernardić.

VIDEO Bernardić na Glavnom odboru SDP-a

Ključne riječi

Komentara 3

BB
Bruno_Bear1
15:38 30.10.2019.

Bero se čudi što je i on došao na red u svom povjerenstvu, no radi se samo o bacanju pijeska u oči, jer to povjerenstvo već dugo vremena je partijska zadruga koja treba skrivati partijski kriminal a fabricirati sukobe interesa u HDZ-u

SP
stjepan.plecko
15:30 30.10.2019.

Stvarno ovo povjerenstvo nema smisla kuda pobogu brate na druga beru najvecek postenjaka

DU
Deleted user
13:01 31.10.2019.

Bero mora otići - davaj ostavku da te više ne gledamo i ne slušamo tvoje lupetanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije