Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Arijan Makedonski: Žao mi je što neću igrati za Hrvatsku

'10.06.2013., Stade de Geneve, Zeneva - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Portugal. Arijan Ademi, Alen Halilovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.07.2014.
u 20:56

– Ne mogu reći da sam odlučio prije nego što je Niko Kovač objavio popis za Brazil, ali puno prije toga razgovarao sam s izbornikom makedonske reprezentacije koji me silno želio i molio – kaže Ademi za Max!.

Veliki je propust napravio naš nogometni savez, pogotovu izbornik Niko Kovač. Ostali smo bez Arijana Ademija (23) koji je odlučio da će igrati za reprezentaciju Makedonije, piše sportski tjednik Max!. Dobro, Kovač ima pravo na svoj izbor, imao je pravo ne povesti Ademija u Brazil, ali morao je s njime obaviti kvalitetan razgovor da bi ga zadržao u hrvatskom dresu. Ako ne on, onda netko iz saveza, jer neće Kovač, kao ni jedan izbornik, biti vječan, nama će trebati pravi igrači i nakon Kovača. Ovako, dečko je odlučio i obećao čelnicima i izborniku makedonskog saveza.

Odbio je Makedoniju 2012.

Velika je to šteta, pravog defenzivnog veznog igrača nakon Ognjena Vukojevića nemamo, osim u velikom potencijalu Ivana Močinića. Ademi se isprofilirao u neizostavnog igrača Dinama, uza sve strance u plavoj momčadi, on je i dalje u prvih 11. I za Dinamo bi bilo itekako važno da ga zadrži. Što baš i neće biti lako.

– Ne razmišljam o odlasku, meni je u Dinamu odlično i da se mene pita, ovdje bih volio igrati još dvije godine. A ugovor imam još tri, četiri godine... – kaže Ademi.

No, znate da u Dinamu nije važno koliko traje ugovor, već debljina ponude koja im stigne na stol.

– Haha, znam, ali rado bih još bio ovdje – kaže Ademi koji je dobio i čast, kad nije bilo Šimunića i Leke, nositi kapetansku traku.

Predivan osjećaj, kakva čast za mene!

Protiv Litavaca je opet igrao jako dobro, već gleda prema Aalborgu u 3. pretkolu Lige prvaka.

– I Žalgiris je bio čvrst, ali obavili smo posao svjesni da ćemo protiv Danaca imati teži posao, čvrsti su kao svi Skandinavci, ali vjerujem u našu kvalitetu i prolaz.

Vidjet ćemo koliko će plavi biti čvrsti kad stignu ponude za Ademija, nadajmo se, puno čvršći nego što je bio naš nogometni savez koji je bio previše inertan. No, sad je ionako gotovo. A nije moralo biti tako. Sjećamo se kad su emisari iz makedonskog saveza, pa i njihovi mediji, stigli u Zagreb i pokušavali privoljeti Ademija da igra za Makedoniju. Neko je vrijeme razmišljao, razgovarao s roditeljima i onda odlučio:

– Dvojbe uopće nije ni bilo, želim igrati za Hrvatsku i tako sam odlučio, Hrvatska mi je dala sve – govorio je Ari u listopadu 2012. godine.

No, sad se sve okrenulo. Nakon što je odigrao tri utakmice, nažalost samo prijateljske (jedna protiv Portugala i dvije protiv Južne Koreje, sve pod vodstvom Igora Štimca), došla je nova odluka.

– Nažalost, sve se promijenilo, pa i moja odluka.

Mamić ga pokušao zaustaviti

Zbog?

– Očekujem da ću tamo igrati, vjerujem da ću biti među prvih 11. Razgovarao sam s makedonskim izbornikom, stalno su željeli da dođem.

Ima li razočaranja zbog neigranja za Hrvatsku?

– Ne bih rekao da sam razočaran, ali sam žalostan zbog toga.

Kada ste promijenili odluku?

– Ne mogu reći da sam odlučio prije nego što je Niko Kovač objavio popis za Brazil, ali puno prije toga razgovarao sam s izbornikom makedonske reprezentacije koji me silno želio i molio. Rekao mi je: “Ako ne budeš išao na SP s Hrvatskom, dođi k nama”. I tada sam rekao da ću vidjeti.

Jeste li razgovarali o tome s obitelji?

– Jesam, i nisu bili sretni mojom novom odlukom, ali odluka je moja i takva je.

Žao nam je što smo vas izgubili.

– I meni je...

Povratka više nema, i Zdravko Mamić je pokušao s njime razgovarati.

– Čovjek je dao riječ Makedoniji, častan je i odluku više neće mijenjati – nedavno je rekao Mamić.

Šteta, velika šteta. I pljuska Hrvatskom nogometnom savezu.

>> Ademi objasnio zbog čega će igrati za Makedoniju, a ne za Hrvatsku

Komentara 7

Avatar garestrasni
garestrasni
21:16 29.07.2014.

Sad Niko kriv što taj tip ne želi igrati za Hrvatsku, ma nemojte mi reći.

Avatar Django
Django
21:39 29.07.2014.

Meni nije! Imamo mi takvih na bacanje!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
12:07 31.07.2014.

Istina, Niko nije ni sa mnom razgovarao! Novinar u iščekivanju godišnjega našao temu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije