Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Seligman:

Gimnastika je surov sport, jedna greška sve izbriše...

Filip Ude
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
15.08.2016.
u 15:50

'S Filipom sam se čuo dva sata uoči njegova nastupa. On je dao sve od sebe i znam kako mu je. Nažalost, nije bio svoj, problijedio je.'

Olimpijske igre na rasporedu su svake četiri godine. Većini sportaša su životni cilj, djeci pred televizorom poticaj da se počnu baviti nekim od sportova, a ovaj pad nije dobra reklama za gimnastiku.

– Djeca mogu svaki dan gledati boks, gdje gledaju tko će ispustiti više krvi, svaki dan gledaju programe s emisijama poput CSI Miamija gdje se ubijaju i zasuti su katastrofom. Ovdje se jedan sportaš ozlijedio i to je sve. I Eduardu da Silvi je uklizao igrač pa ispada da se nitko time ne bi trebao baviti. To se sve radi u kontroliranim uvjetima, pogotovo na treninzima, skače se na spužve i pod stručnim nadzorom trenera. To je jednostavno profesionalizam, tako da mislim da taj pad ne utječe na percepciju gimnastike. I ja sam otac malog djeteta i isto ide na gimnastiku i planiram da ide i dalje - kaže gimnastičar Robert Seligman.

Finala će biti zanimljiva

Naši se predstavnici u gimnastici na ovim Igrama nisu proslavili, a Seligman se nada da im nisu zadnje.

– S Filipom sam se čuo dva sata uoči njegova nastupa. On je dao sve od sebe i znam kako mu je. Nažalost, nije bio svoj, problijedio je, nije kontrolirao svoje tijelo, malo treme, malo svega i eto što se na kraju dogodilo. Radio je jako mnogo vježbi, imao iznimnu sigurnost i jedan veliki pritisak. Imao je i velika očekivanja, njegov san je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju i od toga neće odustati ni nakon ovoga – kaže Filipov reprezentativni kolega.

– Nitko mu ne može zamjeriti. Gimnastika je surov sport, pripremate se danima, mjesecima ste u karanteni i sve to za 40 sekundi vašeg nastupa. Onda dođete i pogriješite. To je teško, to je maksimalan rizik, ali ako se želi pobijediti i biti u samom vrhu, morate riskirati.

Usprkos silnim ozljedama i pomalo blijedim nastupima naših predstavnika, Seligman je gimnastikom na ovim Igrama zadovoljan.

– Ovo je fantastično, ovo je po meni neviđeno. Svi koji su došli su u maksimalnoj formi. Obično na natjecanjima uvijek netko upadne, neki “letač”, “indijanac” na kojega niste računali, imao je svoj dan pa je iznenadio. Ovoga puta, ovdje su apsolutno svi favoriti prošli u finalna natjecanja, osim možda našeg Filipa Udea, Kōheija Uchimure i Denisa Ablyazina, koji nisu prošli u svojim disciplinama. Bit će zanimljivo gledati sva finala – zaključuje Seligman.

>> Sportski tjednik Max! Germanijak pratite na Facebooku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije