Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX donosi

Naš boksač Hrvoje Sep sve je podredio Riju: Prodao sam auto da bih se spremio za OI

06.08.2016., Rio de Janeiro, Brazil - Olimpijske igre Rio 2016. Boks, poluteska kategorija do 81kg. Hrvoje Sep (Hrvatska) - Orabi Salah (Egipat). Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
08.08.2016.
u 23:40

I Hrgovića i Sepa u Riju vodi njihov klupski trener Leonardo Pijetraj, kojem pripomaže trener iz BK Leonardo Dalibor Čibarić

Na olimpijskom boksačkom turniru Hrvatska ima dva predstavnika, poluteškaša Hrvoja Sepa i superteškaša Filipa Hrgovića. Sep je već probio led bodovnom pobjedom protiv Egipćanina Salaha Orabija, a sada ga u srijedu čeka Brazilac Michel Borges, što sigurno nije dobar ždrijeb. Jer borit će se još i protiv pet tisuća Brazilaca.

Ne komunicira ni s obitelji

– Gledajte, ako je Brazilac, mogao bih reći da ću se boriti i protiv navijača, ako je Kubanac, mogao bih reći da je šteta što sam naletio na svjetskog prvaka i tako redom. Uvijek bih mogao nešto reći olakotno po sebe, no ja to ne trebam. Idem na svakoga jednako, ne želim nikakav alibi.

I Hrgovića i Sepa u Riju vodi njihov klupski trener Leonardo Pijetraj, kojem pripomaže trener iz BK Leonardo Dalibor Čibarić.

– Obojica naših boraca mogu se boriti za odličje, ali u toj konkurenciji mogu i ispasti u 1. kolu. Sep ima teži put jer on nije nositelj kao Hrgović koji je slobodan u 1. kolu i nastupa tek 13. kolovoza – objašnjava nam izbornik Pijetraj i dodaje:

– Sep se u ovom trenutku može boriti sa svakim jer je i protiv dvostrukog svjetskog prvaka La Cruza, u jednom njihovu meču, po meni, bio bolji. Što se tiče Hrgovića, on u konkurenciji nema superteškaša koji je bolji od njega, ali ih ima 4-5 koji ga mogu pobijediti ako nije pravi.

I u Sepovoj poluteškoj kategoriji puno je dobrih boraca i jednako je velik pritisak.

– Mene u ždrijebu ništa ne može iznenaditi, no zato ja mogu nekoga iznenaditi. Prije ovakvih natjecanja uvijek se volim nekoliko dana izolirati i komunicirati samo s trenerima. Tada čak ne komuniciram ni s obitelji koju obavijestim o čemu se tu radi, pa tako i oni komuniciraju s trenerima.

Koliko je ovom srčanom momku iz Vrbanje stalo do njegova olimpijskog sna, vidi se i po tome što je za potrebe financiranja priprema prodao svoj BMW. Ispričao je to i u razgovoru za posljednji broj magazina Max.

– Nije to bilo ništa dramatično jer i supruga ima automobil. Ja volim aute, no ako je u pitanju to hoću li voziti dobar auto ili se kvalitetnije pripremiti za Olimpijske igre, uvijek ću izabrati ovo. Čim sam vidio da neću moći financirati pojačanu prehranu, najkvalitetniju opremu kao što su rukavice iz Japana i platiti sparing-partnere, stavio sam automobil u oglas i odmah ga prodao.

Mogu reći da imam bezrezervnu podršku Zagrebačkog boksačkog saveza, koji je osiguravao smještaj, put i hranu za moje suvježbače, no ja sam taj koji im je plaćao svaki ulazak u ring, a to vam je po rundi oko 100 kuna.

Ni po posljednjim olimpijskim prognozama ni u čijoj kristalnoj kugli ne vide se Hrgović i Sep na medaljaškom postolju.

Nećemo gledati stražnjice

No, njihov izbornik Pijetraj obojicu ih vidi kapacitiranima za medalju.

– Imam osjećaj da se Hrgovića svi pribojavaju, a Sep nikad nije bio bolji. Digao se tehnički za 30 posto, kad mu je sjeo rad nogu, kad je dobio na pokretljivosti kako bi lakše hvatao borce koji bježe od njega.

Po izbornikovim riječima, dvojica naših boksača ne izlaze iz Sela osim na nastup ili trening.

– Ja sam za njih odgovoran, a s brazilskim uličnim kriminalom nema junačenja. Moji borci neće izlaziti iz sela, nećemo mi ići stražnjice gledati. Mi i inače ne idemo na izlete, ne kupamo se u bazenima i slično.

Cijelu priču čitajte u MAX-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije