Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO ZLATO HRVATSKE

Braća Sinković osvojila zlato! 'Ovo je vrhunac, bolje od ovoga ne može'

Sinkovići
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/32
11.08.2016.
u 16:35

Braća Sinković bili su najbolji u dvojcu na pariće i Hrvatska je osvojila drugo zlato u Brazilu!

Svjetski prvaci Valent i Martin Sinković osvojili su drugu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Bili su najbolji u utrci dvojca na pariće. Drugi su bili Litavci Griskonis i Ritter, a treći Norvežani Borch i Tufte.

Bila je to vrlo uzbudljiva utrka u kojoj su se od početka odvojile hrvatska i litavska posada. Naš je dvojac držao prednost do 1200 metara, a onda su ih prestigli Litavci. No, Sinkovići su u finišu dali sve od sebe i slavili sa sekundu i 11 stotinki prednosti.

– Nevjerojatan osjećaj, teško je opisati. Više ne trebamo ni sjesti u čamac, napravili smo što smo trebali. Trenutačno ne mogu razmišljati ni o čemu drugome nego o ovome. Ostvarili smo vrh, više od ovoga nema. Ovo nam je kruna karijere. Izvukli smo iz sebe nešto nevjerojatno – rekao je Valent Sinković za HTV.

Martin Sinković je dodao:

– Litavci su dali sve, a mi smo zadržali još jedan posto i pretekli smo ih. Ovo je vrhunac karijere. Nismo išli na otvaranje zbog utrka, ali isplatilo se. Na zatvaranju ćemo biti sa zlatnim medaljama i to će biti poseban gušt.

Prvu medalju za našu zemlju, i to zlatnu, osvojio je strijelac Josip Glasnović u trapu. Zanimljivo, Hrvatska je do sada osvajala samo zlata, i s dvije najsjajnije medalje trenutačno je 14. država u Brazilu. Vode SAD s 32 medalje (11 zlata) pa Kina (23 mdalje, 10 zlatnih) te Japan (18 medalja, šest zlata).

16:35 - Braća Sinković osvojila zlato!

16:34 - Sinkovići su pobjegli Litavcima! Imaju pola dužine čamca.

16:32 - Sinkovići su vodeći nakon 1000 metara, Litavci zaostaju 0,23 sekunde.

16:32 - Litavski dvojac opasno prijeti našim veslačima...

16:29 - Braća Sinković vode nakon 500 metara.

16:27 Počela je utrka! Idemo po medalju!

Prvu medalju, i to zlatnu, osvojio je strijelac Josip Glasnović u trapu.

>> Valent i Martin Sinković: Stigao je naš najveći dan u životu

Komentara 90

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:37 11.08.2016.

Složna braća i kuću grade...Bravo Sinkovići na još jednom zlatu za lijepu našu...

GA
gafe
16:38 11.08.2016.

Bravo momci !!!!!!!!

Avatar unfeeling
unfeeling
16:48 11.08.2016.

Ljubomorni srbić lupa minuse. Mi Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije