Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVIO U HRVATSKOJ KUĆI

Damir Martin: S Drysdaleom sam se samo pogledao i dogovorili smo se da smo jednaki

Damir Martin
Foto: Reuters
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.08.2016.
u 21:15

- Ja sam svoj posao odradio, a na drugima je da to ocijene i procjene.

Hrvatski veslač Damir Martin je sa svojim trenerom Srećkom Šukom i fizioterapeutom Ivanom Golubičekom u Hrvatskoj kući u Rio de Janeiru proslavio srebrnu olimpijsku medalju.

Odlično raspoložen, pomalo umoran, Martin je svima okupljenima zahvalio na bodrenju i izrazio želju da i svi ostali hrvatski sportaši osjete tu radost.

- Iza mene je poluneprospavana noć. Kada sam pročitao sve poruke na mobitelu već je bilo 5 ujutro. Ima puno priča oko tog prvog mjesta, srebra ili zlata, ali da sam bio i peti uz ovakvo veslanje bio bi jednako sretan, kao i da mi sad naknadno dodijele zlatnu medalju. Ja sam svoj posao odradio, a na drugima je da to ocijene i procjene. S Drysdaleom sam se samo pogledao i "dogovorili" smo se da smo jednaki. Na papiru piše drukčije, ali osjećaj ponosa i sreće je jednak - kazao je Martin.

Novozelanđanin Mahe Drysdale mu je priznao kako nije očekivao da će se vratiti nakon što ga je prošao. 

- Očito sam iznenadio i njega, ali vjerujte i sebe, očito su svi navijači doprinijeli tome, jer vjerujte mi ja ne znam tko je gurao taj čamac zadnjih 200 metara. Hvala svima na porukama, čak i u Novom Zelandu se navijalo za mene, lijepa je priča iza mene, a ponosan sam na poruke veslačkih znalaca vezane uz moju tehniku, koja je nekima pokazatelj kako oni trebaju raditi - dodao je.

Martin je posebno zahvalio ekipi koja mu je pomogla na putu do uspjeha.

- Svakako zahvaljujem Peri, Ivanu, svima koji su sa mnom radili. Nije lako raditi na pripremi, na regeneraciji, na taktici, na video snimkama, teretani. Podršku smo imali i od proizvođača čamca, koji su inzistirali da svaki dan oni pripreme čamac, s najboljim ljudima.

Martinov trener Srećko Šuk kazao je kako je u našem veslačkom sustavu puno kompliciranije doći do rezultata, nego u sustavu velikih europskih i svjetskih velesila, pa je ovaj uspjeh još draži.

- Mislim da nama još nije jasno koja je težina svega ovoga, no realno - zlato ili srebro nije sasvim svejedno. Sad smo šesta zemlja po broju medalja, a da je Martin osvoji  zlato bili bismo još bolji, to bi bilo čudo. Ovaj rezultat hrvatskoga veslanja ovdje znači da smo vrlo uspješni, ali i da smo jedno poglavlje zatvorili, a novo moramo otvoriti, to nam je cilj. Sad u Hrvatskoj imamo kvalitetne skulere (veslače s po 2 vesla), mogli bismo napraviti jednu lijepu priču do Tokija, pa i poslije. Osobno sam jako zadovoljan, jer je Damir 2014. imao ozljedu, a u skifu je tek drugu sezonu.

Fizioterapeut Ivan Golubiček je dodao kako Damirovo tjelo izdržava ogromne napore.

- Damir je jako dobro, njegovo tijelo izdržava ove ogromne napore, a prije nekoliko godina je to bila totalna katastrofa. Sad smo došli pješice, on bi prije dvije godine bio sav ukočen nakon tih 20 minuta hoda. Mišići i zglobovi su mekši, on je razgibaniji, jači, mobilniji i to mu daje određene mogućnosti da se bolje kreće u čamcu da ga bolje osjeti. Jak je - naglasio je Golubiček.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša poklonio je Martinu narukvicu, koju HOO poklanja svim hrvatskim osvajačima medalja, dodavši kako je situacija sa žalbom HOO-a otvorena. Kazao je kako je direktor FISA, Matt Smith, poslao obavijest kako se o žalbi neće raspravljati prije idućega tjedna, jer veslači užurbano skupljaju svoju opremu ne bi li jezero oslobodili kajakašima i kanuistima. Prema mišljenju hrvatskog suca Mladena Kostića, s dugim stažem u međunarodnom veslanju, tradi se o nepoštivanju članka 80. FISA pravila, pa se s tim objašnjenjem i išlo prema FISA čelnicima.

Komentara 1

DU
Deleted user
08:02 15.08.2016.

Bravo ljudino i veliki sportašu 😄, moj naklon do poda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije