Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslački finale

Valent i Martin Sinković: Stigao je naš najveći dan u životu

Martin i Valent Sinković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
11.08.2016.
u 11:45

– Bez obzira na naš niz pobjeda i to što nismo izgubili utrku dvije godine, nismo nepobjedivi. Štoviše, svi nas silno žele pobijediti, posebice na Igrama.

Ispod brda simboličnog imena “Dva brata” (Dois irmaos), na stazi na koju sa još većeg brda gleda Krist Iskupitelj, višestruki svjetski prvaci Valent i Martin Sinković pokušat će se danas u Riju upisati u knjige olimpijskih pobjednika.

– U najavnom smislu, a ja se nadam i u realizacijskom, ovaj će četvrtak biti najveći dan u našim sportskim životima. Dosad je to bio onaj londonski finale u četvercu na pariće, a ovaj je još veći jer tada nismo osvojili zlato, a bili smo favoriti. A sada smo opet favoriti pa ćemo biti i pod malo većim pritiskom, ali će nam i motiv biti veći – priznaje stariji Valent i dodaje:

– Bez obzira na naš niz pobjeda i to što nismo izgubili utrku dvije godine, nismo nepobjedivi. Štoviše, svi nas silno žele pobijediti, posebice na Igrama.

Valent i Martin Sinković u polufinalnoj su utrci pobijedili teže no što su očekivali, no to je dobro za njih, tvrdi trener Nikola Bralić:

– To je dobro da shvate da su im suparnici sve bliže, da se one dvije sekunde s kojima su pobjeđivali u proteklo vrijeme učas mogu pretvoriti u frku. Neka mi padnemo jednu, a neka se oni jednu dignu i eto velike borbe. Stalno ih na to upozoravam, a oni kažu da sam trtaroš. Mi smo i dalje u prednosti i nemamo razloga bojati se bilo koga.

Nakon polufinalne utrke u utorak, Martin Sinković nam je pričao o tome kakav će biti režim do finala. Na polufinalni dan, nakon ručka, otišli su na masažu, a predvečer na preznojavanje. U srijedu su pak trebali trenirati na vodi, dobro se naspavati i krenuti po ono jedino što još nemaju.

– Trebamo ponoviti sve ono iz polufinala. Izaći prvi, držati prednost od pola dužine do dužine čamca i, ako je moguće, u završnici pojačati tempo.

No, što ako se dogodi da povedu Litavci, koji također jako dobro startaju? O tome govori Valent:

– Do sada smo uglavnom veslali tako da smo mi bili naprijed, a sada ćemo se pripremiti za to da će to biti utrka u kojoj će odlučivati metri pa i centimetri. Ako netko drugi povede moramo ostati mirni kao što smo bili na posljednjem Svjetskom kupu kada su poveli Novozelanđani, ali smo ih pobijedili – objašnjava Valent.

Prije samog starta vjerojatno će obojica pogledati prema kipu Krista Iskupitelja s ponekom molbom. Ne da im dodijeli zlato, već da im omogući fer utrku, bez ikakvih pehova, tako da u tih šest minuta oplemene sav svoj šampionski potencijal.

Komentara 2

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:22 11.08.2016.

Po dosadašnjim rezultatima nebi trebalo biti problema,malo sriće i to je to....sritno

OX
oxymoron
14:40 11.08.2016.

Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije