Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE VATERPOLA

Srbi se bune zbog poraza Hrvatske, a istu su stvar oni napravili u Pekingu!

Hrvatska - Francuska
Foto: Reuters
1/6
16.08.2016.
u 09:47

– Mi se isključivo koncentriramo na četvrtfinale i nas ne zanima što se piše i tko piše. Ovo što je dosad bilo zaboravlja se jer sve je stalo u utakmicu četvrtfinala. Ako već srpski mediji tako pišu, neka se sjete Pekinga – dodao je hrvatski kapetan Josip Pavić ne dovršivši misao.

Stigao je “dan D” za sve momčadi koje su se plasirale među osam najboljih olimpijskog vaterpolskog turnira. Danas se igraju četvrtfinalne utakmice, one nakon kojih ideš kući ili ulaziš u zonu medalja, a Hrvatska tu utakmicu igra večeras u 20.10, i to protiv domaćina Brazila.

Nakon što je naša reprezentacija neočekivano izgubila od najslabije momčadi u skupini Francuske (8:9), na noge su se digli srpski, a i neki hrvatski mediji, optužujući vaterpoliste da nisu htjeli biti prvi u skupini kako bi izbjegli Srbe koji su u drugoj skupini bili četvrti.

Prlainović: Nešto očito ne valja

Oni koji vide zakulisne igre prokomentirali su to ovako. Prvi su kuhati počeli Španjolci koji su odigrali miroljubivo s Crnogorcima kako ne bi bili prvi u skupini. Kad su to Talijani vidjeli, ni oni nisu htjeli biti prvi u skupini pa su izgubili od Amerikanaca, a potom je došao i taj (ne)očekivani poraz Hrvata od Francuza koji se vrlo vjerojatno ne bi dogodio da se ta utakmica nije igrala u posljednjem kolu kada je plasman u četvrtfinale već bio osiguran.

– Ma svašta se događalo na turniru, no to je za nama. Najvažnije u cijeloj priči jest da smo uoči posljednjeg kola u skupini osigurali četvrtfinale i da smo mogli biti mirni. Uz to smo, što smo i planirali, odmarali igrače jer sada dolazi ono za što smo se spremali ne samo od kraja klupske sezone već ovih posljednjih godina – kazuje hrvatski izbornik Ivica Tucak.

– Mi se isključivo koncentriramo na četvrtfinale i ne zanima nas što se piše i tko piše. Ovo što je dosad bilo zaboravlja se jer sve je stalo u utakmicu četvrtfinala. Ako već srpski mediji tako pišu, neka se sjete Pekinga – dodao je hrvatski kapetan Josip Pavić ne dovršivši misao.

No Pekinga su se sjetili kolege vaterpolski kroničari pa su nam rekli da su tamo Hrvati bili što i danas Srbi – svjetski prvaci s kojima nitko ne želi igrati u četvrtfinalu. A Srbi su tada odigrali tako da Hrvatska ide na europskog prvaka Crnu Goru koja nas je i izbacila iz turnira.

Tada je za Srbe igrao Andrija Prlainović koji je ovaj put ustvrdio:

– Nije prvi put da se događa, a dogodilo se i na lanjskom SP-u. Valjda su pogrešna pravila čim se takve stvari događaju u posljednjem kolu.

Sve te priče naše očito ne zabrinjavaju. Njih najviše brine kako se suprotstaviti najtrofejnijem vaterpolskom treneru svih vremena Ratku Rudiću, istom onom koji ih je prije četiri godine odveo do olimpijskog zlata.

– Svaka je utakmica mali psihološki rat, a pogotovo kada igramo protiv Rudića koji nas poznaje u dušu. No znamo i mi njega pa se nadam da ćemo znati odgovoriti na njihov početni jaki presing još čvršćom našom obranom. Četvrtfinale sam po sebi nosi ogroman pritisak, a uz to još igramo i protiv domaćina – kazao je Pavić.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak tako će na čovjeka u čije je cipele ušao nakon što je ovaj sve osvojio.

Opet prijatelji nakon utakmice

– Moj odnos s Ratkom oduvijek je korektan, no u ovoj priči nije bitan. On me sada nimalo ne zanima kao ni ja njega. Ići ćemo jedan na drugoga maksimalno, a nakon te utakmice opet ćemo biti dobri prijatelji. Čeka nas izuzetan pritisak, vruća atmosfera protiv sjajne momčadi koju predvodi sjajni Perrone, bez kojeg je Brazil nižerazredna reprezentacija, ali i naš Vrlić i srpski vratar Soro. Iako smo kvalitetniji, da bismo prošli u polufinale, morat ćemo igrati na 100 posto svojih mogućnosti.

>> Srbi o porazu Hrvatske: Odigrali su čudno, nema tu ni 's' od sporta

Komentara 47

BE
beitsche
10:48 16.08.2016.

Pa kao da nas to zanima sto se oni bune. .a vi to uporno prenosite. Stvarno ste se srozali

LI
liskovaca
10:51 16.08.2016.

ah, ti srbi ........ Očito imaju kompleks!

LI
liliZG
09:56 16.08.2016.

to što kažu srbi je istina, ali svi kalkuliraju jednako i oni sami,...samo se postavlja krajnje pitanje , a li će im se to na kraju isplatiti ili ne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije