Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni uspjeh

Hrgović nokautirao Kubanca i osigurao medalju!

Filip Hrgović
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
Autori: Ivan Halar, Hina
16.08.2016.
u 18:16

Hrgović je pobjedom izborio nastup u polufinalu te osigurao najmanje broncu. Sljedeći suparnik bit će mu Francuz Tony Yoka

Hrvatski boksač Filip Hrgović u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru u kategoriji preko 91 kilograma tehničkim nokautom protiv Kubanca Leiniera Pera osigurao je još jednu medalju za Hrvatsku!

Aktualni europski prvak u superteškoj kategoriji vrlo dobro počeo je meč i već sredinom prve runde, nakon što je jedan udarac lijevom rukom sjeo na bradu Pera, sudac je odbrojavao Kubancu. No, pomalo čudno, suci su presudili da je hitri Pero bio bolji u prvoj rundi dodijelivši mu triput prednost (po 10:9). Nakon te odluke dvoranom u Riju prolomili su se zvižduci iz publike.

Ipak, to nije poljuljalo hrvatskog borca, nastavio je napadati suparnika, a pola minute prije kraja druge runde sudac je ponovno odbrojavao Kubancu. Pero se nije oporavio od tog Hrgovićeva udarca pa je primio i snažan desni direkt nekoliko sekundi prije završetka runde. Sudac je još jednom odbrojavao, a ona prekinuo meč u Hrgovićevu korist. Naš boksač tako se može pohvaliti kako je čak triput slavio prekidom protiv snažnih Kubanaca.

Foto: Reuters/Pixsell

Hrgović je pobjedom izborio nastup u polufinalu te osigurao najmanje broncu. Sljedeći suparnik bit će mu svjetski prvak Francuz Tony Yoka koji je danas svladao Jordanca Husseina Iashaisha.

Boksat će u petak oko 20 sati. Bit će to prilika našem boksaču za uzvrat Yoki za poraz upravo s tog SP-a održanog u listopadu prošle godine kada je Francuz pobijedio na bodove u četvrtfinalu. Hrgović i Yoka su vršnjaci, pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.

Hrgović je tako osvojio prvu boksačku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Muenchena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronce Damira Škare iz Seula 1988. Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Najbolji rezultat od samostalnosti na OI dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996., također u poluteškoj kategoriji.

>>Hrgović lakoćom do pobjede nad Demirezenom za četvrtfinale

>>Hrgović: Mogu i moram bolje! Pjetraj: Nisam u potpunosti zadovoljan

Komentara 45

HU
Hubbes12
18:27 16.08.2016.

Bravo Hrgovic!! Jos jedna medalja osigurana!

DU
Deleted user
18:29 16.08.2016.

Da nas ima ko Rusa drugi ne bi nista osvojili ! Idemoooo

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:30 16.08.2016.

aaaaa ... žetva danas ....ne gledam više ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije